Ljubica-StojanovicLjubica Stojanović u ciklusu Gvarnerius i FMU nagrađuju

U ciklusu koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ u okviru koga se beogradskoj publici predstavljaju najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti, sutra uveče u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije Gvarnerius nastupiće mlada pijanistkinja Ljubica Stojanović.
Višestruko nagrađivana pijanistkinja Stojanović zatvoriće drugi ciklus koncerata najboljih studenata koji su FMU i Gvarnerius pokrenuli 2012.godine sa željom da se skrene pažnja javnosti na mlade muzičare, doprinese njihovoj afirmaciji i pruži šansa da prezentuju svoj izraziti talenat i umetnička dostignuća.
Svi učesnici ovog ciklusa su višestruki dobitnici nagrada na takmičenjima u zemlji i svetu. Studenti osnovnih, master i doktorskih studija svih odseka, nagrađivani su i na svojim katedrama kao najbolji, dobitnici su nagrada iz fondova koji nose imena istaknutih srpskih muzičara.
Među nagradama mlade pijanistkinje Stojanović na takmičenjima i festivalima, posebno se izdvaja prva nagrada na „Grand Prix“ takmičenju mladih pijanista sveta u Ženevi i druga nagrada na međunarodnom pijanističkom memorijalu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.
Na solističkom koncertu u Gvarneriusu Stojanović će izvesti dela Johana Sebastijana Baha, Jozefa Hajdna, Frederika Šopena i Sergeja Prokofjeva. Ulaz na koncert je slobodan.

Povezana vest:  "Biblija" i "Ništa lakše od umiranja" u užem izboru za dobitnika Ninove nagrade