urednik„Urednik“ nestašnog momka srpske književnosti Marka Vidojkovića od 11. februara u prodaji

Novi roman „Urednik“ nestašnog momka srpske književne scene Marka Vidojkovića od 11. februara naći će se u prodaji u knjižarama Delfi u Beogradu, dok se od 12. februara očekuje u svim knjižarama Delfi, Laguninin klubovima čitalaca u Srbiji kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.
„Urednik“ je urnebesna knjiga inspirisana istinitim događajima, koja govori o nevidljivoj strani srpske tranzicije. U novom romanu Marka Vidojkovića glavni junak i piščev imenjak uređuje srpsko izdanje časopisa za muškarce „Big Boj“, u čemu ga ometaju loši odnosi s kolegama, patnja zbog raskida s Janom i neuspešnih pokušaja da se pomire, a naročito slabost prema lakim ženama i ne baš lakim narkoticima. Sve svoje slabe tačke glavni junak će poneti na međunarodnu konferenciju „Big Boja“ u Las Vegasu 2006. godine.
Jedan diler, jedna Amerikanka, jedna Engleskinja i nekoliko veoma dinamičnih dana provedenih u Americi neće biti samo ključne tačke najluđeg putovanja Markovog života već i odlučujući pokretači koji će odrediti ishod njegovih nagomilanih problema. Osim prekookeanske avanture, uglavnom ispunjene padovima i tek ponekim uspehom glavnog junaka, ovaj roman nudi i jedinstven, voajerski uvid u način na koji su se u neglamuroznoj tranzicionoj Srbiji stvarali glamurozni časopisi.
Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975. Objavio romane „Ples sitnih demona“, „Đavo je moj drug“, „Pikavci na plaži“, „Kandže“, „Sve crvenkpe su iste“, „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“ i „Kandže 2: Diler i smrt“, kao i zbirku priča „Bog ti pomogo“. Roman „Kandže“je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja i, kao jedna od najprodavanijih knjiga domaćeg autora, dobitnik je nagrade Zlatni bestseler. Godine 2006. Vidojković je za „Kandže“ dobio i nagradu i Kočićevo pero, a za „Sve crnvekape su iste“ Vitalovu nagradu. Objavljivan u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj i Poljskoj. Bio urednik u časopisima „Maxim“ i „Playboy“.
-Laguna je, sa svojom impoznatnom mašinerijom, zavidnom distribucijom i armijom članova kluba čitalaca bila sledeća logična tačka na mom književnom putu. Moj prvenac kod novog izdavača jeste istorijski roman ‘Urednik’. Smeštena u 2006, svega par godina pre početka svetske ekonomske krize, knjiga prati urednika časopisa za muškarce ‘Big Boj’ Marka Kraljevića na službeni put u Las Vegas. Pored sočnih scena seksa, urnebesnih scena blamiranja pred inostranim koleginicama i mučnih scena ušmrkavanja brda narkotika, najbitnije mi je bilo da čitaocima pružim indiskretan uvid u to kako izgleda kada pogrešan čovek pravi ‘fensi’ časopis usred zlatnog doba izdavanja ove, danas gotovo izumrle novinarske forme – istakao je Vidojković.

Povezana vest:  Dom omladine raspisao konkurs za projekte u kulturi