Merlinkina-ispovest-premijera-FOTO-Damir-Dervisagic-2„Merlinkina ispovest“ 9. i 23. marta na sceni Doma omladine Beograda
 
Predstava „Merlinkina ispovest“, po tekstu Miladina Ševarlića i u režiji Stevana Bodrože, koja je za kratko vreme postala pravi hit, biće ponovo izvedena na sceni Doma omladine Beograda 9. i 23. marta od 20 časova. Ograničen broj ulaznica, po ceni od 400 dinara, je u prodaji preko EVENTIM mreže.
Predstava „Merlinkina ispovest“, u formi stilizovane monodrame sa dva glumca i muzikom, koju uživo izvodi gudački kvarter White Witches, prati životnu priču Vjerana Miladinovića Merlinke, tragično ubijenog transvestita prostitutke, zvezde Žilnikovog filma Marble Ass, nezaobilazne figure beogradskog javnog života devedesetih godina prošlog veka. Predstava je nastala u produkciji GLIC-a, Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac, Teatra Puls i Doma omladine Beograda.
U predstavi igraju Čarni Đerić i Aleksandar Trmčić, scenografiju i kostim potpisuje Antun Marohnić, producent je Predrag Azdejković, a tekst su adaptirali Olga Dimitrijević i Stevan Bodroža. Predstava je realizovana uz podršku Vlade Republike Srbije – Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ambasade Kraljevine Holandije.
Publika i kritika imaju samo reči hvale za ovaj komad, a sva prethodna izvođenja bila su rasprodata. Pored Beograda, predstava je premijerno izvedena i u Lazarevcu, 13. februara.
Povezana vest:  Rok izložba “Tako je talasao Novi talas” u RTS klubu