sofija knezevic

Humanitarni koncert Sofije Knežević u Njujorku

Džez pevačica Sofija Knežević i njen kvintet održaće humanitarni koncert u Njujorku za žrtve poplava u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, u sredu 28. maja.
Koncert će biti održan u dzez klubu 55 Bar uz učešće svetski poznatih džez umetnika Rodnija Grina, Eliota Masona, Luka Kertisa i brojnih drugih kolega koji su se odazvali pozivu Knežević.
-Jako mi je teško što nisam sa svojim ljudima u Srbiji trenutno, ali ovim koncertom ćemo pokušati da pomognemo koliko možemo, naše misli i molitve su sa njima, pratim i pomažem koliko mogu, i moram da priznam da ne postoje reči kojima bih opisala koliko sam ponosna na svoj narod u ovom trenutku – poručila je Knežević.
Knežević je istakla da pogled na mlade ljude koji sa puno entuzijazma odlaze da pune džakove, donose svoju odeću i hranu kako bi pomogli, na ljude koji su spasili hiljade i hiljade žrtava poplava, na mlade i stare koji donose vodu, i pričaju sa decom koja ne znaju da li su im živi roditelji, inspiriše da se borimo jedni za druge, da budemo složni, podseća da humanost i ljubav pobeđuju.

Povezana vest:  Ove srede u MTV Express –u makedonski bend Eye Cue