Ziri festivala 01Izložbom fotografija otvoren sedmi Jelen Demofest, sve spremno za vrhunski muzički spektakl

Sedmo izdanje banjalučkog Jelen Demofesta otvoreno je izložbom fotografija sa dosadašnjih večernjih nastupa demo sastava i revijalnih bendova u četvrtak ujutro u prostorijama banjalučkog Doma omladine.
Festival i izložbu je kratkim obraćanjem okupljenima svečano otvorila Brankica Janković, direktorica i predsjednica žirija Jelen Demofesta, koja je navela da je sve spremno za početak festivala, te da će tokom trajanja ove muzičke manifestacije, pored glavnog, muzičkog programa, biti upriličeni i brojni prateći sadržaji.
Kao gošća iznenađenja pojavila se i malena Selena Berić, koja je napisala simpatičnu pjesmicu posvećenu Demofestu, te je tom prilikom i pročitala okupljenima, a zatim su se posjetiocima obratili članovi žirija i prijatelji festivala.
„Očekuju nas tri sjajna dana i noći, pa očekujem da ćemo svi zajedno da uživamo, a i vremenske prilike nas služe, bar za sada“, kazao je Đorđe Mišić, član žirija i izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, dugogodišnjeg prijatelja Jelen Demofesta.
On je dodao da je kompanija m:tel na oficijelnoj stranici Jelen Demofesta organizovala i nagradnu igru za sve demo bendove koji će nastupiti na pozornici tvrđave Kastel, a u svojstvu žirija ovoga puta našla se publika, koja će svojim glasovima odlučiti o najboljima.
„Dio smo jedne sjajne energije koja traje već danima, a koja će svoj vrhunac doživjeti u naredna tri dana i siguran sam da nas očekuje veliki spektakl“, istakao je Zlatko Nojkov, još jedan od članova žirija i marketing menadžer Jelen piva, te napomenuo da posjetioci svake večeri, u periodu od jedan do četiri časa ujutro, mogu računati na besplatan Jelen Demofest Taxi, koji će ih čekati ispred tvrđave Kastel, kako bi nakon dobre zabave sigurno stigli kući.
Dalibor Ritan, direktor prodaje kompanije Huawei, naveo je da je odlučeno da posljednji model iz Huaweia Ascend P7 bude zvanični telefon festivala, koji se takođe našao i u nagradnom fondu Jelen Demofesta.
Za sve koji iz bilo kojeg razloga neće moći pristustvovati festivalu, mogu pratiti live streaming na oficijelnom sajtu festivala demofest.org, a treće veče će uživo prenositi RTRS, glavni medijski sponzor festivala.
Večeras će na Kastelu svirati 15 demo sastava, zatim Dismissed, gostujući bend iz Švedske, prošlogodišnji pobjednici Smoke Shakers, kao i kultni hrvatski pank rokeri Hladno pivo, a prvi dan festivala koncertom će zatvoriti zvijezde večeri Guano Apes.
Ono što je važno napomenuti, ovogodišnji Jelen Demofest je humanitarnog karaktera, te će se prikupljati sredstva za područja pogođena nedavnim poplavama. Prve večeri knjige će poslužiti publici kao ulaznica, odnosno školski pribor druge i igračke treće noći festivala, a riječ je o obaveznoj ulaznici na festival, bez koje se neće moći ući na tvrđavu Kastel.
Sedmi Jelen Demofest se održava od 17. do 19. jula u banjalučkom Domu omladine i tvrđavi Kastel.

Povezana vest:  Bon Džovi snizio cenu karata za koncert u Madridu