elton_john_nove_1Balet u čast Ser Eltona Džona

 

Svetska zvezda Elton Džon, pored brojnih priznanja koje je dobio u svojoj dugogodišnjoj karijeri, prošle nedelje dobio je još jedno – balet inspirisan njegovim likom i delom!

Koreograf Jean Grand Maitre i njegova baletska trupa, premijerno su u četvrtak, 6. maja, na sceni Jubilee Auditorium-a u Kalgariju, prikazali baletsku priču pod nazivom Love Lies Bleeding koja je zasnovana na 14 pesama Sir Eltona Džona i Bernija Taupina.

Love Lies Bleeding pored muzike Sir Eltona, predstavlja alegoričko pripovedanje o njegovom životu, obojeno popularnom kulturom od „Paklene pomorandze“ do Vorhola. Balet govori o mladom fanu koji počinje da nastupa samo da bi bio bliži svom idolu ali na tom putu upada u mračni svet droge, seksa i rock n’ rolla.

Povezana vest:  ULTIMATIVNA LISTA FESTIVALSKIH HIMNI U EMISIJI „MTV ESSENTIALS: FESTIVAL ANTHEMS"

Priča je pružila mogućnost autoru da iskoristi najveće dubine Eltonovih pesama i to ne samo one klasicne kao što sto su Bennie and the Jets, Goodbye Yellow Brick Road i Rocketman, nego i manje poznate radova kao što su The Bridge, I Need You To Turn To i druge, korišteći Eltonov poznati vokal kako bi efekat bio maksimalan.

Izvođenje uključuje sve od klasičnog baleta, džez baleta, akrobatike do nastupa na rolerima.

Za postavku baleta, utrošeno je 1.2 miliona dolara što se najviše vidi u scenografiji i raskošnim kostimima Martin Bertranda – čak 160 različitih. Elton Džon je od samog početka, uključen u kreiranje baleta čiju ideju je podržao odobrivši scenario i korišćenje pesama.

Povezana vest:  Bend "The Cranberries" sutra u Hali sportova

-Njegova muzika je tako teatralna i realna i u njoj se prepliće mnogo karaktera – izjavio je jedan od najodgovornijih za ovaj balet, koreograf Grand Maitre. -Izgleda kao da Felini sreće burlesku i vodvilj, kao pravi cirkus Eltona Džona – dodao je Grand Maitre o produkciji.

Balet Love Lies Bleeding već je krenuo na turneju a kako kritičari komentarišu – Balet nije samo spektakularan već spektakularno zabavan!

elton_john_baletSir Elton Džon započeo je svoju svetsku turneju u okviru koje će 3. juna, nastupiti i u Beogradskoj areni. Turneja koju je započeo u Americi, 24. aprila, završiće se 20. septembra u Rimu i uključiće nastupe u preko 30 gradova.

Povezana vest:  Konačno je stigla muzika iz filma "Fifty Shades Darker"

U prodaji su ulaznice po cenama: 3.950, 5.950, 6.950, 7.950 i 8.950 dinara. Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, „Ušće“ Shopping mall, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Bilet servis, Eventim.

„I’m Still Standing“, „Don’t Go Breaking My Heart“, „Nikita“, „Sacrifice“, „Goodbye Yellow Brick Road“, „Sorry Seems To Be The Hardest Word“ samo su neki od preko 40 hitova koje potpisuje ova svetska zvezda i obećavaju dobar provod na koncertu u Beogradskoj areni.