milan_stankovic_plakat_RTSPodrška Ministarstva za dijasporu Stankoviću na Evroviziji

 

Ministarstvo za disjaporu će pozvati sva srpska udruženja u Evropi da glasaju za Milana Stankovića, predstavnika Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije, saopšteno je danas posle Stankovićevog prijema kod ministra Srđana Srećkovića.

Na današnjem sastanku Stankovića i Srećkovića

– Dogovorena je aktivna podrška Ministarstva za dijasporu našem predstavniku i ove godine, kako bi se obezbedio što bolji plasman srpske pesme na takmičenju u Norveškoj – navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Povezana vest:  Saša Kovačević otvara Arenu Adu! Dva meseca najboljeg letnjeg provoda u Beogradu 

Ovogodišnja Pesma Evrovizije biće održana u Oslu od 25. do 29. maja, a ministar Srećković je, naglašavajući važnost promovisanja Srbije u svetu, najavio da će srpska udruženja u Evropi biti pozvana da glasaju za Stankovića.

Sa pesmom Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“, Stanković će 25. maja u Oslu nastupiti u prvom evrovizijskom polufinalu, sedmi po redu među ukupno 17 učesnika.

Povezana vest:  VISEĆI VRTOVI VAVILONA – „INDIGO DECA”

Ukoliko prođe polufinale, očekuje ga učešće u velikom finalu, 29. maja.

-Kao simbol podrške, ministar je Stankoviću poklonio srpsku zastavu, poželevši mu mnogo uspeha na predstojećem takmičenju – navodi se u saopštenju.

U 55. izdanju takmičenja za Pesmu Evrovizije učestvovaće 38 zemalja od kojih su pet direktni finalisti – Francuska, Španija, Nemačka, Velika Britanija i Norveška kao domaćin.

Povezana vest:  Simpl majnds treći put u Beogradu

Preostalih 20 učesnika velikog finala dobiće se iz dva polufinala u kojima se takmiči po 17 zemalja, a prvih deset iz oba polufinala naći će se u finalu.