Todo-Mundo-2012-PlakatDom omladine Beograda časti povodom Dana studenata!

Povodom 4. aprila, Dana studenata, Dom omladine Beograda omogućio je svim studentima i budućim studentima da za samo 100 dinara čuju ekskluzivne nastupe svetskih i domaćih muzičara na predstojećem 4. WORLD MUSIC FESTIVALU „TODO MUNDO“.
Za sve koncerte (ukupno 6) u okviru festivala, koji u Domu omladine traje od 24. do 26. aprila, u prodaji je ograničen broj studentskih/đačkih ulaznica, a mogu se nabaviti na Blagajni EVENTIM u Domu omladine Beograda. Prilikom kupovine ulaznice potrebno je pokazati važeći indeks, đačku knjižicu ili Evropsku omladinsku karticu.
Dom omladine Beograda nastoji da, pored brojnih besplatnih obrazovnih programa, tribina, izložbi i drugih besplatnih sadržaja, mladima Beograda i Srbije učini dostupnim sve kvalitetne programe, pa tako redovno pruža priliku studentima i đacima da za samo 100 dinara prate koncerte popularnih muzičara i velike festivale, poput Beogradskog džez festivala i druge.
Regularne cene pojedinačnih ulaznica (važe za ceo večernji program) za 4. „TODO MUNDO“ su : 24.4. 400 dinara, 25.4. 400 dinara, 26.4. 500 dinara. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara!
Četvrto izdanje Todo Mundo festivala, prvog festivala u Beogradu posvećenog world music sceni, donosi nam još magičnih putovanja u daleke krajeve! Naše putovanje oko sveta povešće vas od Kine do Mađarske, uz obavezne stanice u Srbiji i okolini! Festival po prvi put, pored muzičkog, predstavlja i folklorno plesno nasleđe, ali u novom ruhu. Festival organizuju Dom omladine Beograda i Udruženje Ring Ring.
Ove godine pokazujemo raznovrsnost i bogatstvo globalne muzičke scene:
Muzsikas (Mužikaš), najslavniji mađarski etno sastav svih vremena, dobitnici WOMEX nagrade, predstaviće publici potpuno novi program, zasnovan na muzici velikog kompozitora i istraživača narodne muzike, Bele Bartoka!
Hanggai (Hangai), najuzbudljiviji novi bend iz Kine, donosi nam pravo iz pustinje Gobi eksplozivan miks rokerskih električnih gitara, starih instrumenata i načina pevanja koji se još čuvaju u Unutrašnjoj Mongoliji!
Vredni čuvari tradicionalne muzike Srbije, sastav Belo Platno, predvođen legendom srpskog pevanja Svetlanom Spajić, izvešće specijalno pripremljen program sa ekskluzivnim gostima iz Grčke, Italije i Hrvatske, u okviru EUTERPE projekta, koji je podržan u programu „Kreativna Evropa“.
Italijanski sastav Orchestrina Adriatica (Orkestrina Adriatika) će pred publikom u Studiju 6 Radio Beograda, ali i pred TV i radio auditorijumom svirati muziku oslonjenu na bogatu i raznovrsnu tradiciju Mediterana.
Tutti World Music Orchestra (Tuti Uorld Mjuzik Orkestra), predvođen brilijantnim Jovanom Pavlovićem na harmonici, predstavljaju projekat Music as a tool in removing borders – vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike, sa virtuozima i mladim muzičarima iz 7 zemalja: od Norveške do Libana!
Arhai je srpsko-britanska grupa sa bogatom međunarodnom karijerom, koja već nekoliko godina predstavlja inspirativno savremeno čitanje balkanske tradicionalne muzike celom svetu.
Veliko iznenađenje za našu publiku biće folklorno-plesna predstava, etno koreokomedija AKUD Univerziteta u Beogradu „Branko Krsmanović“ „Opa! Oro s ovoga sveta“ u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre – očekujte kolo u patikama i slična čuda!

Povezana vest:  Eminem i Paramore sarađuju na rep albumu

http://www.domomladine.org/koncerti/4-world-music-festival-todo-mundo/
https://www.facebook.com/TodoMundoWorldMusicFestival