The Makemakes 1Predstavnici Austrije na Pesmi Evrovizije – The Makemakes predgrupa OneRepublic 6. juna u Kombank areni

The Makemakes su: pravi pop rok bend iz Austrije, imaju brojne fanove širom Evrope, zgodni su, talentovani i, kako kažu „nose farmerke toliko uske da izgledaju kao da su nacrtane na njima“… Ukratko, devojke će „odlepiti“ za Dodom, Maksom i Floom!
Pregrupa benda OneRepublic na njihovom velikom koncertu u Beogradu, 6. juna 2015. u Kombank areni, biće pravi užitak za sve ljubitelje kvalitetnog evropskog pop roka. Beogradsku publiku, pre velikih zvezda iz Kolorada, zagrejaće momci iz Austrije – bend The Makemakes koji su ovogodišnji predstavnici Austrije na Pesmi Evrovizije u Beču (Eurovision Song Contest Vienna 2015).
The Makemakes će biti gosti Beograda 20. i 21. aprila na promo turneji, kada će se upoznati sa domaćom publikom, predstaviti svoju pesmu „I Am Yours“ i najaviti svoj nastup pre koncerta OneRepublic.
Molimo medije koji su zainteresovani za intervjue sa ovim bendom tokom njihovog gostovanja u Beogradu (20-21.april) da nam se jave do kraja današnjeg dana.
Talentovana trojka The Makemakes – Dominik Dodo Murer (vokal), Markus Maks Krist (bas) i Florijan Flo X. Majndl (bubnjevi) – izabrana je da predstavlja Austriju u konkurenciji od 16 kandidata koji su se našli u nacionalnoj selekciji. Nakon pobede i velike pažnje koju je privukla Končita Vurst na prošlogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Dodo, Maks i Flo su pesmom „I Am Yours“ uspeli da ubede publiku i žiri da mogu da ponove prošlogodišnji uspeh Austrije na ovoj muzičkoj manifestaciji.
Bend The Makemakes je osnovan 2012. i već prvim singlom „The Lovercall“ su osvojili austrijske muzičke liste. Posebno su se istakli 2013. kao predgrupa na koncertu benda Bon Jovi, nakon čega je usledio veoma uspešan singl „Million Euro Smile“ (2014).
Interesantan naziv benda The Makemakes, koji peva na engleskom, potiče od patuljaste planete Makemake, dok je ova zamrznuta lopta bez atmosfere svoj naziv dobila po božanstvu iz mitologije Uskršnjeg ostrva.
Pevač benda Dodo (24) privukao je veliku pažnju medija nakon što su se na YouTube-u pojavili komentari da fizički izuzetno podseća na Oskarom nagrađenog austrijskog glumca Kristofa Volca. Austrijski mediji su postavljali pitanje da li je zgodni mladić „vanbračni sin svetske glumačke zvezde“, što je Dodo uz osmeh demantovao.
Zgodni, duhoviti, mladi momci Dodo, Maks i Flo oduševljavaju publiku širom Evrope svojim za Pesmu Evroviziju zaista posebnim zvukom, kažu da „za sreću grgolje benzin pre izlaska na binu“, „imaju odlične frizure“ i „nose farmerke toliko uske da izgledaju kao da su nacrtane na njima“.
Podsećamo vas da će se koncert grupe OneRepublic održati 6. juna u Kombank areni. Ulaznice su u prodaji, više informacija na www.eventim.rs
Pozivamo sve fanove da se pridruže eventu na https://www.facebook.com/events/1565664650375020/ , kao i da koriste hashtag #OneRepublicBelgrade

Povezana vest:  Eric Clapton & Stiv Vinvud - Repertoar koncerta