rundek koncert 12062015 007Rundek Cargo Trio oduševio rasprodatu Barutanu

Rundek Cargo Trio održao je u petak uveče prvi od dva beogradska koncerta, na kojima promoviše upravo objavljeni CD album „Mostovi“ (izdavač Long Play), privukavši preko 1.000 posetilaca u rasprodat prostor „Barutane“.
Gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić dvočasovni nastup u fantastičnom prostoru na otvorenom podno Beogradske tvrđave počeli su sa „Džaba“, pesmom sa novog albuma „Mostovi“.
Uz brundanje basa i razmahalu violinu, Cargo Rundek Trio su „Džaba“ isporučili skoro kao lenji, letnji rege sa društveno angažovanom porukom: „Teška su vremena, mali čovek kuka; kada vadi pare, znoji mu se ruka; sva pojeftinjenja njemu su preslaba – on bi džaba…“
Na koncertu je Rundek Cargo Trio dosta pažnje posvetio novom CD-u – izvedene su i „Vidova“, „Indijska“, Mostovi“, „Vitamini“, „Ima ih“… a očekivano posebno je dobro primljen i najavni singl albuma „Don Juan“, sa dominantnom frentičnom violinom Isabel.
Uz materijal sa „Mostova“ ugodno su bili smešteni stari hitovi – „Ruke“ publika jako dobro zna i glasno peva, kao i antifašističku budnicu „Ay Carmela“. Slično oduševljenje izaziva i prearanžirani standardi Haustora „Uzalud pitaš“ i „Bi’ mog’o da mogu“, dok su sa prethodnog albuma trija „Plavi avion“ stigle „Znak“ i „Sanjala si da si sretna“.
Zvanični deo koncerta završen je sa „Clouds“, još jednom pesmom sa „Mostova“, da bi se potom Darko, Isabel i Duco poklonili i sišli sa bine ispraćeni ovacijama „Barutane“.
„Vratili smo se za tri sekunde“, rekao je Rundek na početku bisa na kome su Beograđane darovali „Apokalipsom“…
Rundek Cargo Trio održaće drugi beogradski koncert večeras, u subotu 13. juna, u „Barutani“, ali trećeg na istom mestu neće biti. Trio zatim svira 26. juna na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Pančeva i 27. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Povezana vest:  Guitar Visual Art – otvaranje izložbe

PHOTO: Miloš Rafailović/ATAIMAGES