Amira Medunjanin Sava Centar 15 mart 2015 photo Aleksandar Zec 3Amira Medunjanin prvi put u Kragujevcu i Zrenjaninu

Amira Medunjanin održaće koncerte u dva naša stara pozorišta – „bosanska Billie Holiday“ pevaće sevdalinke i druge tradicionalne pesme sa ovih prostora 7. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu i 8. novembra u pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.
-Zaista se radujem dolasku, tim više što će to biti moja prva posjeta Kragujevcu i Zrenjaninu. Bit će to lijepo druženje, a prostor dva prekrasna stara pozorišta će zasigurno doprinijeti da što ljepše ispričamo našu priču. Vidimo se uskoro! – poručuje Amira.
Na koncertima u Kragujevcu (u najstarijem srpskom pozorištu), i Zrenjaninu ( koje takođe spada među najstarija na prostoru bivše Jugoslavije), Amiru će pratiti „sjajni gitarista Ante Gelo, s kojim saradnja traje evo već dvije godine“.
Na dosadašnjih nekoliko albuma, od kojih je poslednji „Silk & Stone“ (2013), Amira je ponudila svoje nadahnuto videnje sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su „Ah šta cemo ljubav kriti“, „Kradem ti se u veceri“, „Kaleš bre Ando“, „Mito bekrijo“, „Marijo Deli Bela Kumrijo“, „Kafu mi draga ispeci“, „Zajdi, zajdi“ i „Jano mori“, „Što te nema“…
Za koncert 7. novembra u Kragujevcu ulaznice se prodaju na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra, Domu omladine Kragujevca i TIC (Turistički-informativnom centru). Za koncert 8. novembra u Zrenjaninu ulaznice se prodaju isključivo u pozorišnom klubu Zeleno zvono.
Uz to, Amira i Gelo će biti među učesnicima humanitarnog koncerta „Sa ženske strane jastuka“ 9. novembra u beogradskom Zvezdara teatru, gde će brojne pevačice i muzičarke izvoditi pesme Momčila Bajagića-Bajage.
Amira je u martu ove godine danima unapred rasprodala beogradski Sava centar, a od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog Gardijana Garta Kartrajta (Garth Cartwright), koji je naziva „bosanskom Billie Holiday“, ističući „način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina“.

Povezana vest:  Grupa Siddharta objavila album „ID20“