zeljko arena 11122015 012

Željko Joksimović pred doček u Kosovskoj Mitrovici: Čast mi je što ću biti uz srpski narod!

Jedan od najpopularnijih muzičara na ovim prostorima, Željko Joksimović, dočekaće srpsku Novu godinu u Kosovskoj Mitrovici sa našim građanima na Kosovu. Doček po julijanskom kalendaru u ponoć će da najavi vatromet, a u tom gradu će biti organizovana i Ulica otvorenog srca. gde će biti predstavljeni stari zanati, običaji, tradicija, nacionalna kuhinja.
Željko se odrekao bilo kakvog honorara za ovaj događaj, u želji da svojom muzikom obraduje Srbe sa Kosova i da svoj doprinos da se ne zaboravi stara tradicija obeležavanja srpske Nove godine.
– Velika mi je čast što ću pevati na KiM i što ću sa srpskim narodom na Kosovu da dočekam pravoslavnu Novu godinu. Poziv Vlade Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Kosovska Mitrovica me je vrlo obradovao i rado sam pristao da budem uz naš narod – rekao je Željko.
Biće to prvi put da Joksimović nastupa u našoj južnoj pokrajini.
– Radujem se susretu sa našim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji. Nadam se da će se okupiti u velikom broju, ne samo iz Kosovske Mitrovice, već i iz drugih srpskih mesta. Želimo da priredimo jedno lepo veče, gde ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Novu godinu.
Na repertoaru će biti hitovi sa najnovijeg Željkovog albuma, kao što su „Isto je“, „Dama“, „Nerado“, „Olovni vojnik“, „Zvezda“, zatim pesme „Ranjena zver“, „Drska ženo plava“, „Varnice“ i mnoge druge koje je publika u regionu mogla da čuje na koncertima prethodnih nedelja.
– Znam da ima dosta ljudi u Kosovskoj Mitrovici i na Kosovu i Metohiji koji slušaju i vole moje pesme, dobijam od njih dosta poruke podrške na društvenim mrežama. Ovo će biti moj poklon svima koji nisu mogli da dođu u Beograd ili druge gradove da me čuju. Siguran sam da će to biti veče za pamćenje – istakao je Željko.

Povezana vest:  Razišli se Anette Olzon i Nightwish