masimo 14022016 038

Spektakularni Massimo u rasprodatom Sava centru

Masimo (Massimo) Savić je u nedelju uveče, za Dan zaljubljenih, u rasprodatom Sava centru priredio Beograđanima nesvakidašnji, spektakularni koncert na kome je svoje hitove odsvirao u novim aranžmanima sa kamernim orkestrom „Zagrebački solisti“.
Pred ispunjenu dvoranu Masimo je izašao sam sa akustičnom gitarom. Izvedbom dirljive „God Only Knows“ grupe Beach Boys, Masimo je odao počast nedavno preminulom velikanu Dejvidu Bouviju (David Bowie 1947-2016), koji je tu pesmu svojevremeno obradio.
„Uz Bouvija sam shvatio da se u glazbi mogu pomešati estetika i pamet“, objasnio je Masimo.
Da je u odličnoj vokalnoj formi Masimo je pokazao već u sledećoj pesmi „Sjaj u tami“, koju je izveo u pratnji svog benda. U narednoj pesmi „Ljubav“, sa albuma „Sunce se ponovo rađa“ (2008), violina Bruna Urlića je povremeno ličila na saksofon. Potom se na sceni pojavio pravi saksofonista, vrsni Igor Geržina, koji je u elegantnoj numeri „Ispod nekog drugog neba“, sa aktuelnog albuma „1 dan ljubavi“ (2015) „oduvao“ posetioce Sava centra.
Zatim je Massimo odao počast Arsenu Dediću, još jednom velikanu koji je nedavno preminuo, rekavši da je bilo divno imati takvog mentora i da je imao sreće da se okrzne o njegov talenat. Saksofonista Geržina ukrasio je pesmu sa Arsenovim stihovima „Da mogu“, pa su na scenu izašli „Zagrebački solisti“.
Sa Masimom i njegovim bendom „Solisti“ su ostali do kraja koncerta, a prvo su izveli „Sretan put“, sa albuma „Dodirni me slučajno“ (2012). Zaređali su se „Razlog“ (pesma za koju je Massimo rekao da dugo nije izvođena), suptilna „Tišina“, kao i tri kompozicije sa poslednjeg albuma: „1 dan ljubavi“ sa svojim okeanskim klavijaturama, plesna „Kladim se na nas“ i „Ne dam grijehu na tebe“.
Usledile su „Samo jedan dan“ i „Stranac u noći“, pesme s kojima je Massimo 1987. godine, posle raspada grupe Dorian Gray, otpočeo solističku karijeru u velikom stilu. Za „Samo jedan dan“ je Massimo kazao da retko kad izvodi tu stvar, i da je ovo pravi moment za nju, a raskošnog „Stranca“ horski je otpevala publika, koja se dovoljno zagrejala da poustaje.
Posle pesme „Iz jednog pogleda“, Massimo se osvrnuo na slučaj taksiste koji je zverski pretukao dve devojke u Zagrebu i za to nedelo se izvukao samo sa prekršajnom kaznom. „Da li su žene stubovi za rasvijetu?“, upitao se Masimo, praćen ovacijama. „Ako hoćete nekog da tučete, idite u boks klub, nađite nekog sebi ravnog“.
Potom je izvedena pesma „Suze su nam stale na put“, sa sledile su „Samo za tvoje oči“, „Odjednom ti“, „Zar više nema nas“… Zvanični deo koncerta okončan je pesmom „Krug u žitu“.
Masimo, bend i „Zagrebački solisti“ vratili su se na bis sa „Bacila je sve niz rijeku“, a posle dva i po časa, uz zaslužene ovacije beogradske publike, koncert je zatvorila veličanstvena „Sve će to mila moja prekriti ruzmarin snjegovi i šaš“.

Povezana vest:  Selena otkriva zašto je zapalila cigaretu

PHOTO: Marko Vlaović/ATAImages