RCT promo foto2

Indijski spot Rundek Cargo Trija

Rundek Cargo Trio objavio je spot za pesmu „Indijska“, za koju Darko Rundek ističe da mu je „jedna od najdražih pjesama“ na aktuelnom albumu „Mostovi“.
„Drago mi je da je ‘Indijska’ dobila tako lijepo, bogato i kićeno vizualno ruho. Zahvalni smo i plesačici Katarini (Kosić) koja je svojom elegancijom oplemenila ovaj spot“, kaže Rundek.
Prema njegovim rečima, snimanje spota s rediteljskom Petrom Oreč „bilo je veselo i lako“, a to treba zahvaliti dobroj pripremljenosti i raspoloženju Petrine ekipe, i spremnosti Trija da pokušaju sve i da budu konstruktivni saradnici.
„Indijska“ svojim plesnim i orijentalnim melosom vodi slušaoca na mističan put u daleke zemlje. Rundekovo putovanje u Indiju i na ovom je albumu, kao i na prethodnom „Plavom avionu“ (2010), ostavilo specifičan muzički trag.
„Kada sam prvi put čula ‘Indijsku’, shvatila sam da to mora biti nešto mistično, misaono. Kroz cijeli spot (kao i pjesmu) provlači se ta ‘tajanstvena žena’ koju je utjelovila, potpuno zasluženo, Katarina. Mislim da je to bio perfektan odabir“, kaže Orečova.
Za rediteljku snimanje spota je bilo „stvarno jako zanimljivo, prvenstveno jer je Rundek Cargo Trio zanimljiv konglomerat ne samo iskusnih muzičara, već i persona koje su potpuno različite, a opet tako savršeno pristaju jedni s drugima“.
„Zapravo sam sa snimanja i sama otišla puna dojmova i sretna što imam priliku raditi sa takvim ljudima. Moram priznati da mi je ova pjesma (i spot) predstavljala zaista velik izazov. Video smo odlučili snimati u studiju ‘Katran’ jer sam htjela postići čistoću kadrova, a opet punih kiča – rekla bih ‘modernu Indiju'“, ističe Orečova.
„Indijska“ je četvrti singl sa albuma „Mostovi“ (2015), kog je u Hrvatskoj objavio Menart, a u Srbiji Long Play. Album „Mostovi“ dobio je nedavno Porin, a tu prestižnu hrvatsku muzičku nagradu zaradio je i spot „Ima ih“, koji je snimio reditelj Radoslav Jovanov-Gonzo u produkciji Long Play-a.

Povezana vest:  Policija posetila Justina Biebera zbog divlje vožnje