Američka pevačica Bijonse pobednica je na ceremoniji dodele Em-Ti-Vi (MTV) video muzičkih nagrada (VMA) osvojivši glavnu nagradu za video klip godine pesmom „Formation“ s poslednjeg albuma.

Bijonse, koja je bila favorit s 11 nominacija, imala je na početku ceremonije u nedelju uveče u Medison skver gardenu u Njujorku nastup na kojem je izvodila pesme s albuma „Lemonade“ posvetivši ih žrtvama poplava u američkoj saveznoj državi Luizijani.

Povezana vest:  KKN privode kraju snimanje albuma

Pevačica (34), poznata kao Kraljica Bi (Queen B), izvela je pesme „Pray You Catch Me“ i „Hold Up“, koja je dobila nagradu najboljeg video klipa ženskog izvodjača, a završila je nastup pobedničkom pesmom „Formation“.Najbolji muški video klip osvojio je Kalvin Haris s pesmom „This is What You Came For“ na kojem se pojavljuje pevačica Rijana.

Povezana vest:  Besplatan koncert bečke Filharmonije 8. juna

Rijana (28) bila je druga zvezda večeri s nagradom Vangard za celokupni opus. Ona je nastupala posle Bijonse i izvela svoje čuvene hitove medju kojima „Work“.

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo 10. janura, bio je posthumno nominovan u četiri kategorije, a osvojio je nagradu za umetničku režiju video klipa „Black Star“ sa istoimenog i poslednjeg albuma.

Povezana vest:  Dejan Gvozden ima novi singl " Lebdimo"

Britanska pevačica Adel, koja je bila nominovana u osam kategorija, nije prisustvovala ceremoniji dodele nagrada.