katy_perry_cgNajprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

 

Novi album američkog repera Eminema „Recovery“ popeo se pravo na prvo mesto britanske liste najprodavanijih albuma tokom protekle sedmice, objavio je muzički magazin Nju mjuzikal ekspres.

Na drugom mestu je kompilacija hitova grupe „Oejzis“ (Oasis) pod nazivom „Time Flies… Singles 1994-2009“, dok je na trećoj poziciji hip-hop sastav „Blek Ajd Piz“ (Black Eyed Peas) s albumom „The End“.

Povezana vest:  AVANGARDNA DŽEZ EKSPLOZIJA NA 33. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

Reper Igzampl (Example) je četvrti s albumom „Won’t Go Quietly“, Lejdi Gaga (Lady) je peta sa debi albumom „The Fame“ a šesta je Ališa Kiz (Alicia Keys) sa „The Element of Freedom“.

Sedmi je Plan Bi (B) s albumom „The Defamation of Strickland Banks“, Majli Sajrus (Miley Cyrus) je osma sa „Can’t Be Tamed“, deveti je Majkl Buble (Mićael) sa „Crazy Love“ a na desetom mestu je grupa „Mamford end Sans (Mumford and Sons) sa „Sigh No More“.

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera novog spota sastava Bei The Fish

Na prvom mestu liste najprodavanijih singlova u Velikoj Britaniji je Kejti Peri (Katy Perry) sa pesmom „California Gurls“ a na drugom je Kejnan (K’naan) s pesmom „Wavin’ Flag“. Treću poziciju zauzima numera „Shout“, nezvanična himna engleske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi. Pesma „Kickstarts“ repera Igzampla je četvrta, peta je Eminemova numera „Not Afraid“ a šesta je pesma „All The Lovers“ Kajli Minog (Kylie Minogue). Slede „I Love The Way You Lie“ – još jedna Eminemova pesma s njegovog novog albuma, numera „Alejandro“ Lejdi Gage, pesma „Frisky“ repera po imenu Tajni Tempa (Tinie Tempah) i „Gettin’ Over You“ francuskog di-džeja i producenta Davida Gete (Guetta).

Povezana vest:  Sutra u Guči obeležavanje pola veka sabora trubača