Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja videospot za aktuelni singl „Tobogan“, premijerno na MTV knaalu u ponedeljak u 20 časova.

Zabavan i pomalo nostalgičan spot sadrži brojne fotografije članova benda iz raznih perioda njihovih života – od ranog detinjstva i mladosti, preko tinejdžerskog razdoblja, sve do današnjih dana. Autori spota su Luka Hrgović, Boris Petrlić i Dino Julius iz Julius Filma & Studija SKALPEL.

Povezana vest:  Arrested Development prvi put u Srbiji!

„Tobogan“ je prvi singl  s predstojećeg, petog studijskog albuma Grette. Nova pesma donosi i nekoliko noviteta koji su osvežili prepoznatljiv zvuk benda. Svestrani Chubi, uz pevanje i sviranje gitare, ovaj put svira i synth, a Gretta je u ovu pesmu uključila i za njih potpuno novi instrument – ukulele. U pevanju pratećih vokala je učestvovao i Suba iz Hladnog piva, prijatelj benda. On je svojim vokalom ulepšao pesmu, a svojom neverovatno pozitivnom energijom, snimanje je učinio nezaboravnim. Još jedna posebnost „Tobogana“ je je ceo bend pesmu snimao zajedno i uživo.

Povezana vest:  Partibrejkers U KST-u 03. juna

Muzičku produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, koji je zajedno s Stuartom Martinom u New Yorku napravio i miks, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma i brojne uspešne singlove i spotove. Osvojili su nagradu Porin, dva puta su nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali su prvi regionalni „silent“ koncert, na kojem se umesto sa razglasa, muzika isključivo čula putem bezičnih slušalica. Aktuelni su pobednici Karlovačko RockOff festivala.

Povezana vest:  Michael Bublé objavio novu pesmu, album izlazi u martu