Novogodišnji swing koncert Željka Joksimovića „Dva sveta“ po drugi put u Beogradu ispunio je dvoranu i ostavio izuzetan utisak na sve posetioce. Za razliku od šestog decembra kada je Sava centar bio dupke pun, večeras je velika sala Doma sindikata bila premala da primi sve koji su želeli uživo da čuju pesme jednog od najpopularnijih muzičara na ovim prostorima.

Pored obrada u swing i jazz stilu numera kao što su „Suada“, „Neko te ima noćas“, „Ne kuni me majko“, „Oko moje sanjivo“, „Vlajna“, „Skitnica“, publika je mogla da uživa i u Željkovim pesmama poput „Ljubavi“, „Habanera“, „Miljacka“, „Mišel“, „Nije ljubav stvar“, „Leđa o leđa“ i drugim.

Povezana vest:  Lynne Arriale na Pančevačkom jazz festivalu

– Drago mi je što smo večeras baš u Domu sindikata, mestu na kom se stvarala muzika 70-ih godina prošlog veka, i gde sam 1995. godine osvojio prvu nagradu publike na Beogradskom proleću. Lepe me emocije vežu za ovaj prostor, o kom smo razmišljali čim smo krenuli da razmišljamo o projektu Dva sveta –  pričao je Željko na bini.

Aranžmane svih pesama u ovom projektu uradio je Željko Joksimović, koaranžeri i dirigenti big bend orkestra su Fedor Vrtačnik, Milan Nedeljković i Vladimir Nikolov. U bendu je okupljeno po petoro trubača, četvoro saksofonista i trombonista, dvojica pijanista, po jedan gitarista, basista, bubnjar i perkusionista. Uz prateće vokale i moderne scenske efekte, bina u Domu sindikata delovala je zaista veličanstveno.

Povezana vest:  Chris Brown napušta muziku?

Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Mi mislimo da je neka pesma prošla kroz naš život, ali je zapravo obratno. Mi smo prošli kroz njenu večnost. Večeras gledate koncert iz dva ugla. Vi mene na sceni. Vi sve nas na sceni. I vi, u pozadini, na ekranima sve ono što sam video dok sam stvarao ove pesme. Moju Jovanu, ulice, naš grad, tuđe zgrade i balkone, vrapce, tužne žene, čaše pune crnog vina, usamljene, zagrljene, ljude, tramvaje, život. Svaka pesma ima priču i mi smo želeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi. Možda i malo boli, ali ljubav bez nje ne ide – rekao je Joksimović.

Povezana vest:  Žan-Mišel Žar koristi tehnologiju Avatara

Pre Doma sindikata, Željko je punio dvorane u svim gradovima gde je nastupao sa projektom „Dva sveta“. Održao je četiri uspešna koncerta za redom u Skopju, potom dva koncerta istog dana u Nišu, koncert u Beogradu, i dva koncerta u Zagrebu u dvorani „Vatroslav Lisinski“.

PHOTO: Luka Pilipović.