Regionalni festival demo bendova – Demofest danas je povodom 10 godina postojanja raspisao konkurs za neafirmisane bendove.

U saopštenju se navodi da će konkurs biti otvoren do 15. marta, a da je osnovni uslov za prijavu da bend do sada nije objavljivao svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća koje su registrovane na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Povezana vest:  Saznajte ko je prava Miley Cyrus i šta je inspirisalo njenu transformaciju u ekskluzivnom MTV dokumentarcu Miley: The Movement

Prijave za konkurs nalaze se na www.demofest.org.

Kandidati treba da pošalju detaljno ispunjenu i potpisanu izjavu o autorskom delu, skeniranu ili fotografisanu, ;dve pesme u MP3 formatu bez žanrovskih ograničenja, tekstove pesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu, ;fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu veću od 900×600 piskela.

Nagrada za najbolje biće koncert u banjalučkoj tvrđavi Kastel, kao i nekoliko novčanih nagrada ili nagrada u vidu muzičkih instrumenata.

Povezana vest:  Voja Malešev: Nema ništa od „hejtovanja“, kulturom podižemo grad na viši nivo

Demofest je nastao u Banjaluci, a pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima sa bivših jugoslovenskih prostora da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovog pojavljivanja na sceni i da da, kao jedan od ciljeva, tu i ostanu.