dado_topic_promocijaSUNČANE SKALE 2010.

Dado Topić i Anita Popović najbolji na Festivalu

 

Uz odličan plejbek završene su Sunčane skale u Herceg Novom. Pobednici, ove godine su Dado Topić i Anita Popović (Hrvatska/Crna Gora) koji su otpevali baladu „Govore mojim glasom anđeli“. Na drugoj poziciji našla se simpatična grupa Girish and the Chronicles iz Indije sa numerom „Angel“. dok je na treće mesto došla još jedna Crnogorka Jelena Đorđević sa pesmom „Surrender“.

Zanimjlivo je da su Srbiju predstavljali šestoro predstavnika i to: fenomenalna grupa Zana (Ajde majstore), Beauty Queens (Dve iste), Nikola Paunović iz Operacije trijumf i miljenki tinejdžerki (Nepozvan), još jedan miljenik tinejdžerki Sajko u duetu sa Saškom (Uhvati dan), simpatični Aleksa Jelić (Kasno je) kao i Miki Perić (Lipa) a da niko od njih nije mogao da stigne, do nekog od tri mesta. Izgleda da je, i ovoga puta svako glasao za sebe?!

Povezana vest:  Dženet Džekson: Ne napuštam muziku

Kada je pobednički par izašao na scenu da primi nagradu pevačica Anita popović izašla je sa suzama, kao ne verujući da su najbolji dok je simpatični voditelj prokomentarisao: „Ovaj čovek i da samnom snimi duet odeno bi pobedu“.

Ipak, u toku prve večeri na sceni u Novom su se pojavili poznati muzičari a svako ko je izašao na scenu dobio je nekog „Princa“. Tako je Nenad Ćeranić proglašen za debitanta godine?!

To je malko i čudno jer je Ćeranić, inače rođeni Beograđanin, debitovao na Radijskom festivalu 2006. kada je i ušao u Super finale a 2008. je učestvovao na Beoviziji, to je ono kada se birao predstavnik za Pesmu Evrovizije, za neupućene. Kao eksluzivac Goratona, INAČE, izdavačke kuće iz Crne Gore, objavio je prvi album pod nazivom UVERTIRA 2008.

Povezana vest:  Ovo su najveći hitovi 2015. koje ćemo slušati uživo u 2016. godini

Možda je ovo i normalno u svetu estrade, ali meni kao običnom smrtniku i nije baš nešto jasno ko je onda ko u svetu muzike ako je Ćeranić, koga bytheway ni ne poznajem, u 2010 dobio nagardu za početnika, tačnije debitanta godine!! A imao je on i neke još „sitne“ nagrade i to od Rusa i još nekih…

Pored Ćeranića prvog dana na bini najzvučnija imena bili su još Jelena Tomašević, Milan Stanković, Saša Kovačević, Ognjen Radivojević.

 

Dobitnici Prinčevih nagrada za 2010, festivala Sunčane skale, su:

Povezana vest:  Dubioza kolektiv nastupa u Kragujevcu

NAJBOLJI TEKST

Tanja Banjanin – „Pamtim“

NAJBOLJI SPOT

Ognjen Radivojević – „Mačka među golubovima“

DEBITANT GODINE

Nenad Ćeranić

NAJBOLJI SINGL GODINE

Sergej Ćetković – „2 minuta“

NAJBOLJI KONCERT

Van Gog – Bg Arena

NAJBOLJI ALBUM

Saša Kovačević

HIT GODINE

Toše Proeski – „Jos uvijek sanjam da smo zajedno“

NAJBOLJA GRUPA

Regina

NAJUSPJEŠNIJI POVRATAK NA SCENU

Parni Valjak

PEVAČICA GODINE

Jelena Tomašević

PEVAČ GODINE

Željko Joksimović

NAJBOLJA KOMPILACIJA

Miligram (Aleksandar Milić) za pjesmu Marije Šestić

DUET GODINE

Ognjen & Natali

NAJBOLJI ARANŽMAN

Ognjen Radivojević

Sva ta ravnica

Pamtim

Živim po svome

NAJBOLJE RJEŠENJE OMOTA

Saša Kovačević

NAJVEĆI FESTIVALSKI NASTUP

Milan Stanković

KOMPOZICIJA GODINE

Aleksandar Milić Mili za pjesmu „21. vijek“ u izvođenju Mladena Vojičića Tife