Danska i Srbija ove godine obeležavaju 100 godina diplomatskih odnosa. Veliki aspekt te saradnje je kulturna razmena, koja je pogotovo pojačana u poslednjoj deceniji. Gostovanje hora ”Vokalkompagniet” iz Kopenhagena je deo proslave stogodišnjice odnosa između naše dve zemlje.

Vokalkompagniet hor se sastoji od kvalifikovanih i iskusnih pevača iz Kopenhagena koje odlikuje snažna muzikalnost ,a po prvi put nastupiće 10. aprila u 20h u Mikser House-u. Nastupajući preko 20 godina u zemlji i van Danske, Vokalkompagniet pronosi lepotu nordijskim pesama, zemlje i Bluegrassa,moderne pop klasike kao i swing jazz, ali u srži su satkani iz ljubav prema živopisnim i emotivnim a capella pop kompozicijama.

Povezana vest:  Magnifico & the Serbian Army Orchestra 18. oktobra u Sava centru

Na njihovom repertoaru se može čuti i triphop muzika u slučajevima kada izvode a capella Massive Attack ili Bjork i mnoge druge. U Beogradu će biti prilika da ih čujemo kako kombinuju moderne i stare kompozicije,a na ovoj turneji dolaze u sastavu od 20 pevača na čelu sa dirigentom Simone Maja.
Dirigent: Simone Maja

Istog dana nastupiće i Gradski HOR Beograd, mešovito pevačko društvo koje neguje više vrsta umetničke i alternativne muzike.

Povezana vest:  Prinsovi naslednici prodali prava na neobjavljene pesme

Na repertoaru hora se nalaze: Steva.St. Mokranjac,Wolfgang Amadeus Mozart, Kedrov, Aćimović, V.Milošević, Beethoven, Miller, N.Savić, tradicionalna muzika, gospel, jazz, pop i mnogi drugi autori! .
Hor se bavi koncertnim aktivnostima i ima iza sebe solističke nastupe kao i gostovanje na festivalu DEV9T u Beogradu za vreme svečanog zatvaranja festivala.Hor čini preko 45 članova,ali standardna radna postava je do 30 pevača.
Dirigent: Milan Mika Aćimović

Povezana vest:  Preostalo još malo karata za koncert Džoan Baez

Ulaz je slobodan, dobrodošli.