Paralel festival i Mascom Store, pozivaju Vas na celodnevnu otvorenu zabavu, posvećenu muzici i gramofonskim pločama.

Ovog proleća, u subotu, 22. aprila, na dan kada se u celom svetu obeležava praznik prodavnica ploča ustanovljen pre tačno deset godina i u Beogradu slavimo ljubav prema muzici, vinilima i kolekcionarstvu.

Ovom prilikom, Paralel subkulturu traži i nalazi je, u samom centru grada, u Čumićevom sokačetu, alternativnom centru nezavisnih radnji i kreativnih industrija.

Prodavnica ploča Mascom Store, koja je registrovana i na zvaničnoj RSD listi, biće u centru ovih celodnevnih muzičkih dešavanja, a pridružuju joj se i autentična radnja orijentalnih začina Spice-Up, galerija Nešović Fine Arts, kao i nekolicina nezavisnih kreatora iz Belgrade Design District-a.

Povezana vest:  KKN, Lorna Wing, Ničim izazvan ovog vikenda na Beer Gardenu, Blaža i kljunovi spremaju feštu za kraj

Kao što se i očekuje, proslavu ljubavi prema kolekcionarstvu, obeležiće velika berza ploča od 12 do 20 časova, gde dolaze i dragi gosti iz Yugovinyl-a. Uz berzu, program RSD-a u Čumiću, u podne, otvoriće nastup dečijeg DFhora-a, nakon toga, u 13 časova uslediće koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević, „Daljine“, koji izdaje Mascom etiketa.

Od 13.30, za gramofonom nam se pridružuju poznate ličnosti, sa svojim muzičkim izborom, i to sve do 19 časova, kada se selimo u Nešović Fine Arts galeriju, na otvaranje izložbe rok fotografije, Aleksandra Zeca.

Povezana vest:  Grupa Piksiz otkazala koncert u Izraelu

Takođe, deo programa, od 14 do 15.30 časova, čini i muzička radionica za mlade, koju vodi Tamara Ristić Kezz.

Ovoj vinilnoj proslavi, pridružuju se i kreatori iz Belgrade Design District-a, kao i komšijska radnja začina Spice-Up, koja će na trg u Čumiću, izneti svoje egzotične začinske đakonije i biti na usluzi posetiocima koji će moći da saznaju najzanimljivije priče o začinima i njihovoj upotrebi u svakodnevnoj kuhinji.

Satnica događaja:

12-19 – Velika berza ploča
+
12.00 – Otvaranje uz nastup dečijeg DFhora, koji peva obrade rok pesama
13.00 – Koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević „Daljine“
13.30 – Muzički znalci i ljubitelji ploča – sportisti, glumci, novinari…, na gramofonu puštaju svoje omiljene vinile, sve do 19 časova
14.00 – Muzička radionica za mlade, Tamare Ristić Kezz
19.00 – Izložba rok fotografija Aleksandra Zeca, u Nešović Art galeriji

Povezana vest:  Napoli slavio protiv Milana u derbiju

Pratite i fb event stranu, na kojoj ćemo objavljivati i specijalna RSD izdanja, koja će tog dana biti dostupna u Mascom Store prodavnici.

Treba obratiti pažnju na red vožnje, s obzirom na to da se istog dana dešava i Beogradski maraton.

Vidimo se u Čumiću i slobodno ponesite ploče!