Kendrick Lamar je američki reper koji je u toku svoje karijere osvojio 7 Grammy nagrada i do sada izdao 3 albuma kao i 14 singlova. Pažnju šire javnosti je uhvatio sa svojim drugim studijskim albumom „Good Kid, M.A.A.D City“ koji je sjajno prihvaćen kako od strane publike, tako i od strane kritičara. BBC, Pitchfork,  Complex, MTV i Time su upravo taj album svrstali u top 5 najboljih albuma objavljenih 2012. godine. Na Kendricka su uticala velika imena kao što su Eminem, Jay Z i Notorious B.I.G., dok Kendrick u tekstovima svojih pesama istražuje sve od vere i kulture do politike.

Povezana vest:  Prvi singl sa debi albuma benda Ola Horhe

Album „DAMN.“ je Kendrickov prvi album od 2015. godine. Naslovna slika albuma je delo ruskog dizajnera Vlada Sepetova sa kojim je Kendrick sarađivao i na prethodnom albumu, a minimalistički dizajn ove naslovnice je u rekordnom roku postao najnoviji meme trend. Na ovom albumu gostuju Rihanna i legendarni bend U2, a glavni producenti albuma su Dr. Dre i Mike Will Made It koji je poznat zbog svojih producentskih uspeha koje je postigao sa Miley Cyrus Nicki Minaj.

Povezana vest:  Niški bend EYOT nastupa u Kanu

Video pesme „Humble“, koja je najavni singl albuma, je za manje od dve nedelje pregledan preko 50 miliona puta na YouTube-u, a pesma je već sada njegov najuspešniji singl. Pored toga, pesma se može čuti na play off utakmicama NBA-a, što nije ni čudo obzirom da je Kendrick veliki fan košarke zbog svog rođaka, poznatog NBA igrača Nicka Younga.

Povezana vest:  Dve devojke pale sa bedema na Egzitu