Multietnicka Atrakcija 2Novi singl i YouTube spot Multietničke Atrakcije
Sastav Multietnička Atrakcija izbacio je novi, drugi po redu, singl są svog istoimenog debi albuma. U pitanju je pesma Jan Pavijan, za koju je urađen i spot, namenjen isključivo za emitovanje na internetu.
Spot možete da pogledate OVDE!
Spot je nastao od YouTube snimaka, a uradili su ga članovi benda.
Ovo je drugi spot Multietničke Atrakcije. Spot za Minijaturnu građevinu, prvi singl są debi albuma benda, nastao je prema scenariju i u režiji Pavla Vučkovića.
Debi album Multietničke Atrakcije je osmo izdanje u ediciji Nova srpska scena, kojom producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.
Multietnička Atrakcija će u narednom periodu nastupiti na BELEF-u, 1. avgusta, a 10. avgusta nastupaju u Kamniku, u Sloveniji. Bend najavljuje i mini turneju o kojoj će uskoro izvestiti javnost.
Multietnička Atrakcija o sebi:
Multietnička Atrakcija muziku i zvuk, najprodorniju i najjasniju emociju, koristi kao alat za ostvarivanje i proizvodnju jasne slike filtriranog i proživljenog sveta!
Sublimacijom savremenog društva u kome živi, Atrakcija svoj izraz neminovno naziva progresivnim rock and rollom.
Pažljivo osmišljeni i unikatni nastupi sigurno su najveća atrakcija Atrakcije.
Biografija:
Multietnička Atrakcija u obliku kakav je danas, svoje prve korake beleži juna 2008. godine. Prvom izdanju prethodilo je dosta nastupa, koncerata i rada na specifičnom izrazu. Prva i za sastav važna potvrda rada je nagrada web magazina POPBOKS za Najbolji novi bend 2008. godine, a kao nagrada je usledilo snimanje prvog albuma Multietničke Atrakcije u studiju Digimedia. Sastavu je značajan podstrek bilo osvojeno prvo mesto na 13. Art and Music festivalu u Puli…
…nastaviće se
Multietnička Atrakcija su Osman Ahmed (bubnjevi, vokal) i Demir Ahmetović (bas, prateći vokal).
Spisak pesama:
1. Minijaturna građevina
2. Disko gaj
3. Veliki grad
4. Jan Pavijan
5. Intermeco br.1
6. Džek pot u Las Vegasu
7. Multietnička Atrakcija
8. Hevi trak
9.  N.L.O.
10. Intermeco br.2
11. Paklena pesma
12. Neće održati svoj koncert
Album je snimljen 9, 10, 11. juna i 5. i 6. jula 2009. godine u studiju Digimedia u Beogradu. Producent izdanja je Boris Mladenović. Postprodukcija i mastering studio Digimedia.
Izdanje se može kupiti u kafeu Šikarica (Skadarska 22, Beograd), B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd) i u IPS-ovim radnjama.
Povezana vest:  Duet sa Meri Džej Blajdž na novom Slešovom albumu