Uoči velikog beogradskog koncerta Ane Ćurčin i njenog benda, koji je zakazan za petak 19. maj u Domu omladine, naša talentovana i sve popularnija kantautorka, objavila je novu pesmu pod nazivom Stay with me. „Nastala je u vlažnom i vrelom Njujorku prošlog leta, a snimila sam je u ‘ogoljenom’ aranžmanu uoči beogradskog koncerta. Pesma je kao neki pogled u budućnost, ispovest, obraćanje voljenoj osobi.“, kaže Ana o svojoj novoj numeri, koju će premijerno izvesti pred publikom u Domu omladine Beograda.

Muzički ova ogoljena verzija „Stay With Me“ je inspiraciju našla u Joni Mitchell, uz pogled preko ramena Cat Power, zrnce magije Damiana Jurada i šum Bona Ivera. Ana Ćurčin vredno radi na novim pesmama, koje će snimiti tokom leta i koje će se naći na njenom drugom studijskom albumu. Pored ove nove numere koja je snimljena, još neke od novih pesama publika će moći premijerno da čuje uživo na koncertu u Velikoj sali DOB-a.

Povezana vest:  Novi album Nou Dauta pod uticajem 1980-ih

Ulaznice za koncert 19. maja u DOB-u su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 500 dinara.

Koncert u Domu omladine biće, na neki način, zaokruživanje priče o njenom debi izdanju „Sketches of Belonging„, o kojem Ana Ćurčin kaže: „Albumom sam zadovoljna jer smo sa Goranom Antovićem, Markom Cvetkovićem, Goranom Grubišićem, Blagojem Nedeljkovićem, Markom Milatovićem i Milanom Glavaškim koji je gostovao na dve pesme, napravili nešto što je prvenstveno nama blisko i lepo i ponosni smo na to. Malo je drugačiji akcenat kada pričamo o dometima, iako smo dobili jako dobre utiske i kritike po regionu i uspevali da dobijemo i poneki poziv za koncerte. Međutim, ta alternativna muzička scena u kojoj se krećemo nije baš podstanar neke regionalne muzičke industrije (barem iz srpske perspektive) i velika je „gimnastika“ s održavanjem nekog pristojnog kontinuiteta koncerata.“

Povezana vest:  Metalika planira grandiozne koncerte za 2011.