Najveći i najdugovečniji rock festival na Balkanu, Zaječarska Gitarijada, objavio je listu headlinera za ovu godinu. Prvog dana, 29. Juna 2017, binu ravnopravno dele Riblja Čorba i Bajaga i Instruktori, što se nikada do sada nije desilo u Srbiji. ’’Nemamo problem da nastupamo zajedno’’ izjavio je Momčilo Bajagić Bajaga na press konferenciji Gitarijade ’’jer se toliko dugo znamo i poštujemo da je potpuno svejedno ko će svirati prvi’’.

Drugog dana, 30. Juna zvezde večeri biće čuveni bend The Cult, koji na aktuelnoj svetskoj turneji promoviše svoj novi album ’’Hidden City’’. Čast da im budu specijalni gosti imaće Hadži Prodane Duše, prošlogodišnji pobednici Gitarijade. Za ovaj koncert vlada ogromno interesovanje iz zemlje i regiona i organizatori s pravom očekuju rekordnu posetu te večeri.

Povezana vest:  Filu Ramounu nagrada Kuće slavnih muzičkih stvaralaca

Headlineri trećeg dana tj. 1.jula biće naknadno objavljeni, jer se čeka potvrda još jednog stranog benda koji je po standardima rockerske i gitaroške publike.

Čelnici Gitarijade su posebno naglasili da žele da daju šansu novim i mladim bendovima, koji će moći da se kvalifikuju putem takmičenja na Mini Gitarijadama. Prva Mini Gitarijada održava se 19.maja u Novom Pazaru, a kao zvezde večeri nastupiće Neverne Bebe, čiji je frontmen Milan Đurđević promoter Mini Gitarijada. Pored Novog Pazara, iste će biti održane i u još 15 gradova – od Zrenjanina do Kosovske Mitrovice.

Povezana vest:  Jeftinije ulaznice za Exit za srednjoškolce od 15. januara

Poznata po sjajnim koncertima, odličnom pratećem programu i Zaječarskom pivu, Gitarijada je i ove godine odlučila da kamp za fanove bude besplatan, dok su hoteli u ovom gradu i okolini rasprodali sve svoje kapacitete odmah nakon The Cultove najave da će nastupiti na ovom uglednom festivalu.

Veliki broj medija i kolega došao je na press konferenciju da podrži Gitarijadu i izvođače, među kojima i Johhny Ranković, NBG i ostale ličnosti rockerske scene prestonice.

Povezana vest:  Druženje sa YU GRUPOM u Jugotonu