Ovogodišnji EXIT trajaće pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe! Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, kultna bina EXIT festivala, No Sleep Novi Sad, ove će godine izaći kroz tunel i preliti se i na kolosalnu mts Dance Arenu, gde će u sredu, 5. jula podići veliku zastavu prvog No Sleep Festivala na Exitu! A u tome će joj pomoći niko drugi do najveća tehno ikona svih vremena, virtuozni umetnik koji je redefinisao savremenu muziku i kulturu, jedan i jedini Jeff Mills! Specijalno za ovu priliku, Mills će nastupiti u retkom, tročasovnom setu koji će početi noću praćen posebnim vizuelnim programom i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene. U ovom poduhvatu neće biti sam, jer pravo iz središta berlinske scene na Arenu dolazi i još jedna osoba sa skroz druge planete, Ellen Alien! A iz evropske prestonice tehna, ekskluzivno za No Sleep Festival, svoj premijerni zajednički nastup imaće i još dve apsolutne tehno prvakinje, Paula Temple i Rebekah! Još jedan premijerni b2b nastup izvešće UVB, francuski tehno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvezda sa međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju! Čast da otvore besano veče na Areni imaće dve regionalne tehno heroine, Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, dok je završni set rezervisan za provereni tandem rezidenata sa Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević! Uskoro će biti objavljen i jednako uzbudljiv program na matičnoj bini No Sleep Novi Sad, za prvu, od sada ukupno pet besanih noći!

Povezana vest:  Bajaga pevao na rođendanu Studija B

Jeff Mills je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umetnosti u Francuskoj, ovog puta još višeg reda, a njegove audio-vizuelne postavke redovne su u pariskom Luvru. Pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije „Underground Resistance“. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu!

Vrhunski DJ i osoba koja trendove ne prepoznaje već kreira, Ellen Alien je ujedno vlasnica jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u istoriji tehna, BPitch Control i žena koja je proslavila brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat ili Ben Klock! Prošle je nedelje objavila svoj sedmi studijski album „Nost“ koji je u celosti posvećen autentičnoj rejverskoj energiji Berlina, a uz brojne nastupe na vodećim festivalima potvrdila da je po tehno horoskopu ovo – Alien godina!

Povezana vest:  2CELLOS ruše rekorde, spot za Thunderstruck ima više od 10 miliona pregleda!

Paula Temple i Rebekah zajedno su došle na ideju da izvedu složeni hibridni nastup uživo upravo i ekskluzivno na Exitu i to sa posebnim tehničkim planom opreme na bini, a prve probe zakazale su već ove nedelje u Berlinu. Poznata kao beskompromisni inovator i jedan od omiljenih Milsovih autora, Paula je i nedavno objavila hvaljeni „Decon/Recon“ projekat, dok Rebekah na tvrđavu stiže na apsolutnom vrhuncu karijere uz veliku svetsku turneju sa novim albumom „Fear Paralysis“ (Soma).

Sebastian Michel, poznatiji kao UVB, u proteklih par godina doslovno je eksplodirao na svetskoj tehno sceni sa izdanjima koja su postala nezaobilazna u nastupima brojnih velikana kao što su Mills, Dettmann ili Surgeon. Njegove setove slušala je publika vodećih klubova kao što Berghain, Concrete, Tresor i Fuse, a zapažen nastup zabeležio je na Amsterdam Dance Eventu i velikom završnom Awakenings događaju. Sebastijanov kolega sa roterdamske etikete MORD i rezident No Sleep događaja, Lag, čiji proboj na svetskoj sceni mu je doneo nastupe u Parizu, Njujorku, Moskvi, Berlinu i brojnim drugim destinacijama, vraća se na Arenu, ovog puta u zajedničkom b2b nastupu sa UVB-om.

Povezana vest:  Shakatak na Nišvilu 2016

Ulaznice od srede, a za kupce Exita ulaz je slobodan!

Jednodnevne ulaznice za No Sleep Festival na Exitu, biće na svim blagajnama Gigstixa već od srede 24. maja, tačno u podne, a njihova prva cena je samo 990 dinara, što je čak 50% uštede u odnosu na finalnu cenu! Svi koji imaju četvorodnevne ili petodnevne ulaznice za EXIT moći će da uđu besplatno sa svojim festivalskim narukvicama koje prethodno preuzmu na standardnim zamenskim mestima. Takođe, i svima koji te noći budu na koncertu Kilersa na glavnoj bini, posle završetka koncerta biće slobodan prolaz na mts Dance Arenu i No Sleep Novi Sad stejdž koji će raditi kao i uvek, od 22 uveče do 8 ujutro. I na Kilerse i na No Sleep Festival ulaziće se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi), ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert Kilersa i idu da ih gledaju pravo na Main Stage, dok će svi ostali moći već od 22h da uđu posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS.