Rodžer Voters, jedan od osnivača britanske rok-grupe „Pink flojd“, posle 25 godina je danas objavio svoj prvi album na kojem ima pesama s direktnim aluzijama na predsednika SAD Donalda Trampa čijoj se politici on žestoko protivi.

„Is This the Life We Really Want?“ je , prvi album Votersa (73) još od 1992. godine. On uskoro kreće na turneju po SAD i Kanadi, koja će trajati do kraja oktobra.

Povezana vest:  Fergi ne napušta Blek Ajd Piz

Dok su Votersovi prethodni albumi imali bezvremenski šmek, novi album je vrlo savremenog karaktera, a među pesmama kritičnim prema Trampu je i „Picture That“ u kojoj se pominje „ludo bolesni lider“.

Voters je početkom ove godine rekao da je proslavljeni album „The Wall“ „Pink flojda“ sada ponovo aktuelan zbog ličnosti i politike novog američkog predsednika Donalda Trampa.

Rodžers, žestoki kritičar Trampa koga je na koncertu oktobra prole godine u Meksiku nazvao „svinjom“, tada je napao njegovu „neprijateljsku“ politiku.

Povezana vest:  PLACIDO DOMINGO NAGRAĐEN LATINO GREMIJEM ZA NAJBOLJI ALBUM

Album „The Wall“ je „aktuelniji više nego ikada, zbog Trampa i njegovih izjava o izgradnji zidova kojima samo želi da podeli narod po rasi i veri“, rekao je Rodžers.

On nije isključio mogućnost da održi koncert negde duž meksičko-američke granice, gde je Tramp najavljvao da će izgraditi zid. Rodžers bi tamo izveo pesme s čuvenog albuma snimljenog 1979.

Voters, engleski rok muzičar, pevač, gitarista-basista, tekstopisac i kompozitor, od 1965. do 1984. bio je član grupe Pink Flojd i delom njen tekstopisac, bas-gitarista i jedan od glavnih vokala.

Povezana vest:  Eminem kralj hip-hopa

Kao pesnik, autor je najpoznatijih albuma te grupe „The Dark Side of the Moon“, „Wish You Were Here“, „Animals“ i „The Wall“.

On je i autor prepoznatljivih simbola te grupe, među kojima balona u obliku svinje, koja je bila na većini koncerata „The Wall“.