Brojimo sitno do početka najvećeg letnjeg spektakla u Sremu i jednog od najposećenijih festivala elektronske muzike u Vojvodini – FOAM FEST-a.

Dugoočekivani događaj će biti održan u subotu, 22.jula, na sportskim terenima „Breg“ u Rumi, a podsećamo da je prošle godine ovu manifestaciju posetilo preko 6.000 ljudi iz celog regiona.

Ovogodišnji festival, osmi po redu, trebalo bi da premaši sva očekivanja posetilaca, ali i posećenost, kažu iz ECOrganization-a. Karte po promotivnoj ceni, koje su bile u prodaji u junu, rasprodate su u rekordnom roku, a po svemu sudeći, i u redovnoj prodaji će se tražiti karta više, najavljuju organizatori.

Ne propustite jedinstvenu priliku se zagrejete u najvrelijoj atmosferi, ali i rashladite neverovatnim količinama pene, koja je postala jedinstveno obeležje ovog muzičkog festivala.

Iako je FOAM FEST već tradicionalno postao sinonim za vrhunsku muziku, neverovatne audio i vizuelne efekte i jedinstvene performanse, ove godine se sve podiže na viši nivo, kako je najavljeno.

Povezana vest:  Pi Džej Harvi osvojila Merkjuri nagradu

Glavna zvezda, i do sada najveće ime sa svetske muzičke scene koje je gostovalo na ovom festivalu, biće KURD MAVERICK. On je jedan od najvećih i najpopularnijih house producenata i DJ-eva današnjice.

Svojim popularnim stilom, u kojem miksuje funky i dirty bassove sa groovy bitovima, dobro je razdrmao publiku od Pariza, Londona, Barselone, Majamija pa sve do Moskve i Berlina, a isto očekujemo i u Rumi.

Svetsku slavu stekao je sjajnim remiksom klasika ‘Pump Up The Jam’. Usledio je novi uspeh singlom ‘The Rub (I Never Rock)’, inspirisanim francuskim house-om, u kojem Kurd izvodi vokalne deonice. Singl je promovisao legendarni Pete Tong u svom radijskom show-u, a vrteli su ga svi od Ibize do Majamija. Od Kurdovih ostalih radova izdvaja se sjajna obrada klasika ’Blue Monday’ New Order-a. Njegove producentske usluge koristile su najveće zvezde današnjice kao što su Robbie Williams, Pet Shop Boys, Boy George, Mariah Carey, Bassment Jaxx i mnogi drugi.

Povezana vest:  Belan sutra u dvorani SKC-a

Kurd Maverick je više puta nastupao u Beogradu i na svakom nastupu se tražila karta više, pogotovo od strane ženskog dela publike čiji je ovaj markantni house DJ mag miljenik.

Pored Kurd Maverick-a, publici će se po prvi put na Foam Fest-u predstaviti jedan od naših najpopularnijih i najkvalitetnijih elektro dvojaca ZAP ME STROBE, koji čine sjajni producenti Damjan Eltech i Ivee. Oni dolaze u sklopu letnje ture #WeAreZap, sa kojom ove godine obilaze apsolutno sve veće festivale u regionu.

Osaka Vibe, rezidenti, osmu godinu za redom, spremili su jedinstven spektakularni nastup, ovaj put uz podršku mladih kolega iz sastava VANTIZ iz Novog Sada. Ovo će biti prava eksplozija energija na bini, s obzirom da će na bini naći 4 vrhunska dj-a. Kao što su nas i navikli, ceo nastup će pratiti i vrhunska video animacija.

Povezana vest:  Džeri Halivel se vraća na muzičku scenu

Veterani na našoj sceni i jedan od najkvalitetnijih dvojaca, koji aktivno rade već 14 godina – MIRKO & MEEX, otvoriće ovogodišnji festival i dobro zagrejati publiku. Inače, ovo je njihov drugi nastup na Foam Festu, nakon nastupa 2011. godine na drugom FOAM FEST-u.

Priliku da zatvori ovogodišnji festival imaće naš dobro poznat i omiljen rumskoj publici – DIMA. Od njega na ovom festivalu možete očekivati malo tvrđi set ispunjen najaktuelnijim techno i tech trakama.

Za dodatni spektakl biće zaduženi performeri Fluid Girls Dance Studio, koji će podizati atmosferu do same tačke ključanja.

Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima GigsTix-aa, DD tickets i WinWin shopovima, i to po ceni od 700 RSD do 22. jula, dok će na samom ulazu cena karte biti 1.000 RSD.

Ne propustite priliku da budete deo jedinstvenog muzičkog spektakla i sačuvate najluđe letnje uspomene!