gitarijada_zajecarZaječarska gitarijada od 5. do 7. avgusta

 

 

Grupe Psihomodo pop, Van Gog, Kiki Lesendrić i Piloti i američki gitarista Lens Lopez (Lance Lopez) sviraće na Gitarijadi u Zaječaru od 5. do 7. avgusta.

Na zvaničnom festivalskom sajtu nije navedeno mesto održavanja ovogodišnje Gitarijade, a međunarodni sajt Last FM kao lokaciju navodi brdo Kraljevica na kojem se nalazi istoimeni sportsko-rekreativni centar.

Povezana vest:  Adam Lambert u seriji “Slatke male lažljivice”

Lans Lopez, Psihomodo pop, Van Gog i Overdrajv sviraće u revijalnom delu Gitarijade 6. avgusta, a dan kasnije koncerte će imati Lesendrić sa Pilotima, Bjesovi, Najtšift (Night Shift) i Đorđe David.

U ovogodišnjem takmičarskom programu učestvovaće 12 demo bendova: Bolesna štenad i Alhemia iz Beograda, Pry i Svarun iz Novog Sada, Plastic Sundey iz Niša, Stonedillers iz Čačka, Shejdy Kruu iz Sremske Mitrovice, Pegawat iz Požarevca, Dilirium i Trilogija iz Zaječara, As I Fall iz Banja Luke i Shraf iz Kosovske Mitrovice.

Povezana vest:  Jelen Air Guitar takmičenje na Arsenal festu

Gitarijada će biti početi 5. avgusta otvaranjem Međunarodnog salona rok fotografija u Radul begovom koraku, dok će kamp Rok vilidž (Rock Village) biti otvoren 6. avgusta.

Od pratećih programa najavljena su takmičenja u obaranju ruku, bacanju gume u dalj, brzom ispijanju piva, nadvlačenju konopca, sporoj vožnji i bajkerskim akrobacijama.

Za 7. avgust najavljen je meč u malom fudbalu između Rokera i Bajkera, a iste večeri u 18 sati Trgom oslobođenja u Zaječaru će prodefilovati motociklisti koji će na svojim mašinama izvoditi akrobacije.

Povezana vest:  Regulator bez dvoumljenja predstavljaju „Ivu"

Pokrovitelji Gitarijade su Grad Zaječar, Ministarstvo kulture i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Organizator manifestacije je Centar za kulturu grada Zaječara.