Nakon pet godina, domaća publika ponovo ima priliku da čuje mladog gitaristu Nikolu Stajića u Beogradu. Koncert u Domu omladine ujedno je i priprema svetske turneje kao i najava novog studijskog albuma koji će biti izdat do kraja ove godine.

 Ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni Doma omladine od 14. oktobra.

Inspirisan džez harmonijom, improvizacijom, neparnim ritmovima i perkusivnim sviranjem akustične gitare, Nikola Stajić nam svojim jedinstvenim muzičkim stilom i gitarom dočarava čitav bend. Nikolin repertoar za solo gitaru sastoji se od autorske muzike, poznatih gitarskih kompozicija i obrada poznatih standarda.

Povezana vest:  MACKLEMORE & RYAN LEWIS PREMIJERNO ĆE IZVESTI NOVI HIT SINGL "CAN'T HOLD US" UŽIVO NA "2013 MTV MOVIE AWARDS"

Nikola je nedavno diplomirao na čuvenom Berklee koledžu za muziku u Bostonu, gde je imao prilike da sarađuje i uči od najboljih svetskih muzičara, poput: Micka Goodricka, Danila Pereza, Victora Wootena, Johna Knowlesa, Tima Millera, Toma Steina, Kim Perlak, Larryja Baiona i mnogih drugih. Na domaćoj sceni Nikola je imao prilike da nastupi sa Big Bendom RTS-a, Vasilom Hadzimanovim, Markom Djordjevićem, Dadom Topićem, a u decembru 2016. godine nastupao je sa Amirom Medunjanin i Bojanom Zulfikarpašićem u Sava Centru.

Povezana vest:  Džordž Majkl snima gej album

U svetu gitare postao je čuven odnos našeg mladog gitariste i njegovog dugogodišnjeg mentora Tommy Emmnuela, kao i to da je Tomijeva prva ručno pravljena gitara sada u Nikolinim rukama. Naša publika će imati jedinstvenu priliku da čuje baš tu gitaru, napravljenu od strane legendarne australijske firme Maton, modela TE (Tommy Emmanuel), a serijski broj gitare je 001. Nikola i Tomi će uskoro ukrstiti gitare i krenuti zajedno na turneju po Americi, gde će Nikola predstaviti svoj novi album.

Povezana vest:  NOUVELLE VAGUE ponovo u Beogradu!

Bitno je napomenuti da je Tommy Emmanuel podržao Nikolino školovanje u Americi nagradivši ga predsedničom stipendijom za koledž. Nakon prve godine osnovnih studija, Nikola postaje stipendista Delta fondacije, zahvaljujući kojoj je diplomirao.