Mladi izraelski pijanista Nitaj Herškovic (Nitai Hershkovits) zablistao je u džez svetu ravno niotkud, kada ga je – sa samo 24. godine! – Avišaj Koen predstavio na brilijantnom duo albumu „Duende“. U međuvremenu je još dva puta snimao sa ovim veoma popularnim kontrabasistom, stičući samopouzdanje da se upusti u solo karijeru. Posle nekoliko godina konstantog snimanja i nastupanja uz Koena, Nitaj je nedavno objavio svoj debi album „I Asked You a Question“ (Raw Tapes, 2016), uz senzacionalno dobre kritike širom sveta i oduševljenje naročito mlade publike.

Povezana vest:  Niko ne želi parfeme s potpisom Biebera i Taylor Swift

Publici 33. Beogradskog džez festivala predstaviće se u petak, 27. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda.
Instatno prihvaćen i priznat kao jedan od najinteresantnijih mladih kompozitora i muzičara na svetskoj sceni, Nitaj Herškovic je osvojio srca publike gde god je nastupao, pleneći svojom osetljivom i emotivnom autorskom muzikom. Ukrštajući džez sa hip hopom i world music elementima, ali nikad ne odstupajući od osnovne džez vizije, Nitaj je muzički revolucionar koji otkriva novi pravac u kome ova muzika može da ide.
Ovaj nesvakidašnji autor je i sam imao globalizovano detinjstvo – rođen je u Maroku, odakle mu je majka, dok je otac poreklom iz Poljske, kao veoma mlad se preselio u Tel Aviv gde se školovao kao pijanista, studirajući džez i klasiku paralelno. Kao izuzetan talenat, četiri godine uzastopce bio je dobitnik stipendije Israel-American Music Foundation (AICF). U kratkom periodu nastupao je sa velikim brojem džez umetnika širom sveta, ispoljavajući zanimanje i za analognu elektroniku (koju predstavlja na debi albumu) i za akustične nastupe, kakav će održati u Beogradu.

Povezana vest:  Lady Gaga i prvi „Top Gun: Maverick“ singl „Hold My Hand“

Bilo da ga posmatramo prevashodno kao inovatora ili kao izuzetno osećajnog umetnika, Nitaj je neosporno jedan od najvećih talenata savreme džez muzike.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Izraela u Beogradu.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže i na Blagajni Doma omladine Beograda.