Trenutno najpopularnija rok atrakcija u Hrvatskoj, grupa „Vatra“ održaće svoj prvi samostalni koncert u Beogradu. Vatra će nastupiti 25.maja u Domu Omladine Beograda u sali Amerikana.Momci iz ovog sastava koji ne silazi sa top lista regiona, izjavljuju da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti publiku u Beogradu.

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom Između nas. Ovim albumom bili su nominovani na novinarskoj rock nagradi „Crni mačak“ 2000. godine u kategoriji za nadu godine. 2002. godine te su potpisali ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album Anđeo s greškom. 2008. godine objavljuju svoj peti studijski album Sputnik

Povezana vest:  Tom Džouns bi voleo da sarađuje sa Lejdi Gagom

Krajem 2009. Vatra je proglašena za Rock bend godine od strane Fender korporacije.

Šesti studijski album “Ima li budnih“ objavljen je 2011. Najavljen je singlovima “Tremolo“ u saradnji sa Damirom Urbanom, “Ima li budnih“ feat.Ljubica Gurdulić,nakon čega slede singlovi:“Plima adrenalina’,, „Vojska od terakote“, „Oproštaj“ i „Limunova kora“‘.

Album su predstavili na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, nakon čega su nastavili s koncertnom promocijom u Hrvatskoj i regiji.

2012. Vatra je na diskografskoj nagradi Porinu nominovana u tri kategorije Hit godine (“Tremolo“), Rock album godine i Najbolju vokalnu saradnju (“Tremolo“ feat. Damir Urban)

Povezana vest:  Jadranka Stojaković - Anđeoski glas i lavlje srce

2014. Na Porin-u Vatra za EP „VT“ osvaja nagadu u kategoriji najbolji alternativni album, te biva nominovana za prestižnu MTV nagradu „Best Adria Act“.

Iste godine Vatra koncertnom turnejom proslavlja 15.godišnjicu benda, a turneja kulminira rasprodanim zagrebačkim koncertom u klubu Tvornica Kulture.Iste godine ulaze u studio kako bi snimili sedmi po redu studijski album, a najavljuju ga sa dva singla „Tango“ i „Saturn“.
Tango ubrzo zauzima prva mesta nacionalnih i regionalnih Top lista. U Hrvatskoj postaje najemitovaniji domaći singl sa 26 nedelja provedenih na prvom mestu HR TOP 40

Povezana vest:  Treće venčanje bivšeg člana "Bitlsa" Pola Makartnija

2015. Vatra je nominovana u pet kategorija na diskografskoj nagradi Porin,

Ivan Dečak postaje jedan od mentora u televizijskom glazbenom showu The Voice…..

2016.odrzali su akusticni koncert u prepunom Lisinskom i`elektricni` u Domu sportova.

2017.proslavljaju 18 godina rada i postojanja koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture i po prvi puta u karijeri u dva dana održavaju dva različita koncerta s različitim repertoarom

2018.objavljuju duet sa Masimom Savićem „Nama se nikud ne žuri“koji osvaja prva mesta svih top lista

Koncert Vatre počinje u 21 h

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Doma Omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima.