Američko pravosuđe saopštilo je večeras da neće pokrenuti krivični postupak posle istrage o okolnostima smrti muzičara Prinsa, pošto nije utvrđeno kako je poznati umetnik nabavio jak analgetik koji je uzrokovao njegovu smrt, javila je agencija Frans pres.

Muzičar (57) koji je preminuo 21. aprila 2016. godine, žtrva je prekomerne doze fentanila, veoma jakog analgetika koji je greškom uzeo misleći da je drugi slabiji lek protiv bolova, navelo je pravosuđe.

Povezana vest:  Grupa 'Fejtles' večeras u Beogradskoj areni

„Bez identifikovanja potencijalnog osumnjičenog, američko pravosuđe ne može da pokrene krivični postupak posle smrti Prinsa“, izjavio je tužilac Mark Mec u Mineapolisu, rodnom mestu muzičara gde je i preminuo.

Prins ili „dete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara ’80-ih i ’90-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“.

Povezana vest:  Prvi FEMME METALE festival 27.marta u Pančevu!

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain“ iz istoimenog filma iz 1985. godine.