arselona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO) održaće svoj veliki koncert u SAVA CENTRU 22. maja sa početkom u 21h.

Koncert u Sava centru je u okviru tadicionalne balkanske turneje, a specijalno je to što će na ovom koncertu imati goste Boru Dugića (na fruli) i njegovu desnu ruku Bobana Prodanovića (na harmonici). Za ovaj koncert bend će spremiti i posebnu scenografiju. Na beogradskom koncertu predstaviće i novi materijal sa ovogodišnjeg CDa  „ AVO KANTO“.

Povezana vest:  Goblini sutra u Novom Sadu

Kontrabasista Ivan Kovačević je povodom koncerta izjavio: „Kao mladji, mogao sam samo da sanjam da ću zajedno sa svojim bendom da nastupim u Sava centru. Meni je to jako važno jer sam rođen u Beogradu i to mi je neka vrsta ostvarenja dečačkog sna.“

Barselona Gipsy Balkan Orchestra  je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Kovačevića koji je iz Beograda, bend čine španska pevačica Sandra Sangjao, italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora. Njihov autentični zvuk dolazi iz upornog i strastvenog istraživanja muzičkog kulturnog nasleđa Balkana i Mediterana. Njihova muzika  je  autentična  i po mešavini različitih uticaja koje donose  članovi benda iz svojih sredina, pa uz činjenicu da je to sve oblikovano u umetničkoj, veseloj i iskrenoj Barseloni, nudi ukuse  i boje katalonskih, grčkih, ruskih, balkanskih pesama punih uticaja ciganskog džeza, rokabilija i izuzetnog ritma i veselja.

Povezana vest:  Promocija albuma „Anđeo“ Marije Šerifović

Koncert  traje puna dva sata i karte su u prodaji na blagajni Sava centra, kao i na svim prodajnim mestima Eventim mreže.

Cena ulaznica: 1200, 1500, 1800 din.