Nakon premijernog izdanja Festivala 84 na Jahorini, EXIT Freedom poduhvat se nastavlja u prelepoj Stella Maris laguni gde sutra počinje drugi po redu Sea Star festival! Prvi posetioci zaplesaće u Umagu uz bajkovit zalazak sunca i iznenađujuće prave letnje temperature na tri pozornice smeštene na samoj plaži, a to će biti idealno zagrevanje za pravo festivalsko ludilo koje će da traje sve do nedelje. Najveće svetske zvezde današnjice Hurts, Robin Schulz, Paul van Dyk, Dimitri Vegas & Like Mike, Ofenbach, Filatov & Karas, Luke Slater i druga vrhunska tehno imena, te apsolutni carevi regionalne scene kao što su Tram 11, Edo Maajka, Nipplepeople, Krešo Bengalka, Krankšvester i mnogi drugi, zadiviće desetine hiljada ljudi svojim nastupima i lansiraće sezonu letnjih žurki na otvorenom!

 Prve festivalske pridošlice već stižu u magični Umag i zauzimaju svoja mesta u hladu mirisne borove šume. Kamp, smešten na svega nekoliko metara od festivalske lokacije, ove godine pravi je hit, te se očekuje da će u njemu puna četiri dana zajedno da živi prava festivalska zajednica skrojena od putnika iz svih krajeva sveta. Uz dodatne smeštajne kapacitete kao što su vile, apartmani i bungalovi, Sea Star se nameće kao idealna lokacija u kojoj je podjednako nadohvat ruke zabava i relaksacija!

Povezana vest:  Ovo se neće svideti Seleni - Bieber i dalje izlazi i luduje!

Zagrevanje počinje sutra uz tri pozornice koje će raditi punom parom – Silent Octopus, Exotic Laguna, kao i Jagermeister Beach Groove. Zvuk Silent Octopusa, omiljene tihe pozornice festivala, kreiraće DJ trio iz Pule – 207, Mighty Allen i DJ Gaby. Zabava u Exotic Laguni u režiji je Kubanca MC Chome, voditelja legendarne Exitove latino pozornice, kojem se nastupima pridružuju DJ Tender, DJ Sesha, Samba Show & Tito. Jagermeister Beach Groove biće u rukama iskusne DJ postave – Pila Jacksona i Bizze iz Bolesne braće, a na istom mestu naći će se i u petak, dok će subotu pult da preuzme zagrebački sinonim za clubbing DJ Rea, ali i italijansko-brazilska house zvezda Leandro Da Silva. Silent party u subotu preuzimaju Jeulz x Hubris, Kiki Belucci i Sin, a Exotic Laguna u pomenutoj postavi „gruvaće“ sve do nedelje.

Moćna Addiko Tesla bina, žila kucavica festivala, skoro je pripremljena. Sa ove pozornice, najveće ikad viđene u istoriji Istre, sastavljene od 50 metara široke scenske konstrukcije, oriće se famozan razglas revolucionarne tehnologije kakvu poseduju samo najveći stadioni sveta. Uz ogroman 3D LED video sistem čija površina ekrana prelazi 250 kvadrata, posetioci će moći iz prve ruke da dožive iskustvo ravno onom na čuvenoj Exitovoj pozornici, mts Dance Areni! U svojoj punoj snazi glavna bina biće ovog petka, kada na nju staju trance mag Paul van Dyk, hitmejker Robin Schulz, zarazni dvojac Filatov & Karas, a prethodiće im regionalne i domaće zvezde Krankšvester, Nipplepeople i Lutemania. Nakon petka, na istom mestu u subotu zagospodariće britanska uglađena synth-pop atrakcija Hurts, francuski tvorci radijskih hitova Ofenbach i mega popularni DJ dvojac Dimitri Vegas & Like Mike. Nakon energičnog seta ovog svetski priznatog i nagrađivanog dua, Sea Star će jutro da dočeka uz tajanstvenu umetnicu DJ MATTN, ujedno i suprugu Dimitri Vegasa.

Povezana vest:  Dan sećanja na Tošeta

Druga najveća bina, Nautilus Arena, u oba glavna dana festivala pretvoriće se u pravi stadionski klub. Petak je isplaniran kao dan za najbolje hip hop i klupske izvođače ovih prostora. Stižu Tram 11, Edo Maajka s bendom, Dječaci, Krešo Bengalka, Tekitoka, Sajsi MC, Senidah feat AMN i VRH. Subota je rezervisana za najtvrđi tehno ravno s berlinskih i pariških adresa, a iskusna hrvatska tehno imena baciće publiku u pravi delirijum! Luke Slater, Tommy Four Seven, Francois X, Ian F, Ivan Komlinović u live setu, DJ Jock i Toxic prava su elektronska reprezentacija koja zasigurno odnosi pobedu i priprema da drži prisutne tehno hodočasnike na nogama do jutra.

Bina na samom ulazu u festivalski prostor, Cinema Stage, pleniće pažnjom snimcima velikih svetskih zvezda koje su nastupale na Exitu. Veliki Liam Gallagher, Bastille, Capital Cities, Dixon & AME, Nina Kraviz i Rag’n’Bone Man samo su neka od mega imena čiji će nastupi moći da se pogledaju u visokoj rezoluciji uz moćan zvuk, pa će posetioci moći da osete atmosferu ovog najvećeg evropskog festivala!

Povezana vest:  Riki Martin izdaje novi album u februaru

 Program u nedelju za najizdržljivije počinje odmah po završetku subotnjih nastupa. Closing Party predvode beogradski kreator bezbrojnih žurki Dejan Milićević, sarajevski tech house dvojac After Affair, rastuća slovenska elektronska zvezda Aney F, kao i sjajni Splićani AM:PM.

 Uz naklonjenu vremensku prognozu koja predviđa visokih 30 stepeni celzijusa i more toplije nego prošle godine u ovo vreme, Sea Star je u najboljoj startnoj poziciji da spektakularno označi početak divnog leta i još jednom zasija kao mlada zvezda festivalskog neba!

 SEA STAR ULAZNICE I PAKETI I DALJE PO SPECIJALNIM CENAMA!

Za sve ljubitelje sjajnog provoda i avantura koji se još nisu odlučili za kupovinu ulaznice, a želeli bi da prisustvuju Sea Star festivalu, u prodaji su festivalske ulaznice po ceni od 4.900 dinara na sajtu www.exitfest.org, kao i u mreži Gigs Tix. Zbog ogromnog interesovanja, u ponudi je i vrlo ograničen broj Last minute paketa po fantastičnim cenama već od 46.90 eura, a koji uključuju festivalsku ulaznicu i smeštaj! Svi detalji Last minute ponude mogu se pronaći na sajtu www.seastarfestival.com.