NIGHT_SHIFTGUNS N’ ROSES – Domaća predgrupa NIGHT SHIFT
Jelen Live i Arena Beograd sa velikim zadovoljstvom najavljuju da će kao domaća podrška pred koncert GN’R u Beogradskoj areni, nastupiti bend NIGHT SHIFT.
Grupa Night Shift postoji 19 godina i svojim prvim albumom „Undercovers“ iz 2002. je oborila rekorde prodaje PGP-RTS ne-folk muzike od raspada Jugoslavije do tada.
Kao zvanični datum osnivanja benda nalazi se 11. januar 1991. godine kada su prvi put u sastavu braća Šćepanović (Milan i Danijel) i Marko Dacić nastupili uživo. Dve godine kasnije, bend počinje da aktivno nastupa na prostorima bivše Jugoslavije i do 2000. godine već dobijaju kultni status svojim odličnim klupskim nastupima.
2003. snimaju 3 video spota na kojima, po prvi put u Srbiji, koriste HD kamere. Na Beoviziji 2004. grupa je dobila nagradu za najbolji bend godine a iste te godine je na izboru za predstavnika SCG za pesmu Evrovizije, zauzela 5.mesto (duet ‘Daj mi snage’ sa Teodorom Bojović).
2005. je objavljen prvi srpski koncertni DVD: Night Shift – No ordinary DVD, koji je ujedno i prvo domaće izdanje sa 5.1 Dolby Surround zvukom. Ovaj DVD je takođe držao rekordersku poziciju skoro 2 godine. Sa tog izdanja su se izdvojlia i 4 video spota. 2005. se bend pojavio na kompilaciji ‘Kao da je bilo nekad’ posvećenoj Milanu Mladenoviću.
U oktobru prošle godine, bend objavljuje album „Bez zaklona“ u izdanju Multimedia records-a na čijoj je post produkciji radio Gremijem nagrađen tonac Džejms Kruz (James Cruz) u studiju Zeitgeist u Njujorku.
Spot za pesmu „Snovi“ sa poslednjeg albuma, možete pogledati OVDE!
NIGHT SHIFT će u Beogradskoj areni 23. septembra, nastupiti kao prva predgrupa, pre kanadskog hard rock benda DANKO JONES.
Oba benda zasigurno će usijati atmosferu pre nastupa legendarnih Gansa koji su već najavili žestoku svirku od preko dva i po sata sa kojom će opravdati da je vredelo čekati ih više od decenije.
Ulaznica u svim kategorijama, još ima u prodaji i mogu se naći po sledećim cenama: 3100, 3450, 4450, 4950 i 5450 na prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, „Ušće“ Shopping mall, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com
i www.tickets.rs.
Guns N’ Roses definitivno su obeležili muzičku scenu brojnim hitovima kao I nezaboravnim koncertnim nastupima.
Bend koji predvodi frontmen i jedan od osnivača Eksl Rouz (Axl Rose), od 1985. godine i osnivanja u Holivudu, prošao je kroz veliki broj promena I kontroverzi. Zajedno sa Izijem Stradlinom (Izzy Stradlin) i članovima benda „L.A. Guns“ – gitaristom Trejsijem Gansom (Tracii Guns), basistom Oleom Bejčom (Ole Beich) i bubnjaristom Robom Gardnerom (Rob Gardnerom), Eksl Rouz je osnovao novi bend kombinujući prezimena dva člana. Vrlo brzo basista Bejč je zamenjen sa Dafom MekKejganom (Duff McKagan). Posle nekog vremena zbog nedolaska na probu, Gansa je zamenio Sleš (Slash).
Trenutni sastav čine vokal Eksl Rouz, gitaristi Ron „Bumblefoot“ Tal (Thal), DJ Aša (Ascha) i Ričard Fortus (Richard Fortus), basista Tomi Stinson (Tommy Stinson), bubnjar Frank Ferer (Ferrer) i klavijaturista Dizi Rid i Kris Pitman (Dizzy Reed, Chris Pitman).
Bend je izdao 6 studijskih albuma, 3 EP i jedan „live“ album tokom svoje karijere i prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Debi album „Apetite for Destruction“ izdat 1987. godine, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i našao se na prvom mesto američke Billbordove liste top 200. Album je izbacio i tri Top 10 hitova na Bilbordovu Hot 100 listu među kojima se „Sweet Child o’ Mine“ našao na prvom mestu.
„Use Your Illusion I“ i „Use Your illusion II“ iz 1991. godine, debitovali su na dve najviše pozicije na Billbordovoj 200 listi i prodati su u 14 miliona kopija u SAD i 35 miliona širom sveta. Na čart listi bili su čak 108 nedelja a balada „November Rain“ bila je najtraženiji spot na MTV i takođe,
najduža pesma u istoriji čart lista koja se našla među Top 10 sa trajanjem od 8minuta i 56sek.
Nakon objavljivanja ovih albuma, bend je započeo dve i po godine dugu svetsku turneju koja se proslavila i finansijskim uspehom ali i velikim brojem kontroverznih događaja koji su pratili nastupe. Ova turneja i daljen nosi  titulu najduže turneje u istoriji rocka.
Posle više od decenije, bend u promenjenom sastavu, izdaje novi album „Chinese Democracy“ i pokreće svetsku turneju u okviru koje će posetiti i Beograd i obećava spektakl koji ne treba propustiti.
Povezana vest:  Svetski mediji: Exit pruža najviše na najmanje novca