galijaGalija promovisala novi album

 

Niška rok grupa „Galija“ promovisala je večeras svoj novi album „Mesto pored prozora“, 16. Po redu u više od tri decenije dugoj karijeri, koji je objavio PGP RTS. Tekstopisac albuma Predrag Milosavljević rekao je na promociji u sedištu Radio-televizije Srbije da je album nazvan „Mesto pored prozora“, jer je to „izvor svetlosti i nade, gde pored vas prolaze predeli, gradovi i ljudi, i znak ljubavi prema voljenoj osobi za koju čuvaš to mesto“.

Povezana vest:  Robbie Williams ponovo deo benda Take That

-CD je priča o čoveku koji je mnogo toga preturio preko glave i naučio jednu stvar – da sreća čoveku često sama dođe, da je treba samo prepoznati i umeti da budeš srećan čak i sa malim sitnim srećama – rekao je Milosavljević pred brojnim novinarima, prijateljima i kolegama.

Muziku za deset pesama napisao je vođa i pevač Nenad Milosavljević koji je istakao da je „Mesto pored prozora“ snimano od septembra prošle godine do jula, i to kao poslednji album rađen u PGP-ovom beogradskom Studiju Pet, gde je „Galija“ stvarala i prvenac „Prva plovidba“ 1979. godine, i potom „Drugu plovidbu“ (1980).

Povezana vest:  Prijave za PRVI GLAS SRBIJE - 2.SEZONA počinju!

-Neću govoriti koliko je teško u ova vremena raditi album, pretpostavljam da znate da su u pitanju finansije. Zašto smo sve ovo radili? Zbog prirode umetnika koja je nepokolebljiva i ne pristaje na poraz i povlačenje, i publike koja nam je ostala verna svih 35 godina – rekao je Milosavljević.

„Galija“ je predstavila i drugi spot sa albuma za pesmu „Čuvam ti mesto pored prozora“, a letos je kao najava CD objavljen prvi spot „Zločin i kazna“, u kojem se pojavljuje glumac Srđan Žika Todorović.

Povezana vest:  Dulce Maria se priprema da zatrese Pepsi Super Bowl MUSIC JAM