Grupa “Električni Orgazam”, enciklopedijska odrednica za domaći rokenrol, nedavno je obradovala svoje fanove novim albumom “Gde smo sad?” a od danas se u prodaji ovo izdanje nalazi i na vinilu.

Ne samo fanovi „Električnog Orgazma“ već i oni koji vole da pravi rock’n’roll slušaju onako kako je i zamišljen – na gramofonu, sasvim sigurno će uživati. Kako kaže frontmen benda Srđan Gojković Gile i on i bend su jako zadovoljni što je ovaj album objavljen i u vinilnom izdanju. „To je prvi studijski album banda koji izlazi na vinilu još od davne 1994. godine i albuma ’Zašto da ne?’. Ja sam odrastao slušajući ploče i smatram da je to najkvalitetniji nosač zvuka, a i omot bolje izgleda u tom velikom formatu. Takođe, ima nešto u tome da postoje A i B strana i da upravo postoji ta mala pauza, dok okrenete drugu stranu ploče. Ta magija se izgubila pojavom CD-a a ja mislim da je ta kratka pauza i ritual okretanja vinila nešto što daje poseban doživljaj nekom albumu“, otkriva Gile.

Povezana vest:  Raspisan je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2022

“Gde smo sad?” je dvanaesto studijsko izdanje benda Električni Orgazam. Naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna numera “Gde smo sad?”. Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Što se vizualnog identiteta tiče, Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

Povezana vest:  Zagrevanje pred Sensation u ponedeljak, 25. aprila ispred Ušće Shopping centra

„Gde smo sad“, na CD-u i na vinilu je dostupan širom zemlje, u svim prodavnicama muzike uključujući i Mascom Store Čumićevo sokače, Mascom Record Store TC Delta City (prizemlje) i online na www.mascom.rs