Koncert britanske zvezde Jessie Ware biće održan u ponedeljak, 27. avgusta u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, a za intro će biti zadužen Marko Milosavljević, jedan od najpopularnijih di-džejeva na ovim prostorima.

Tokom tromesečne letnje turneje, ova pop soul diva promoviše aktuelni album “Glasshouse”, koji je objavljen krajem oktobra prošle godine i odmah je dospeo na sedmu poziciju UK Top liste. To je prelepa oda ljubavi, porodici i majčinstvu i za Jessie Ware njen najvažniji album. Na tom projektu je sarađivala sa imenima kao što su Ed Sheeran, STINT, Kid Harpoon, Felix i Hugo White – The Maccabees i Benny Blanco.

Povezana vest:  Nina Badrić ekranizovala stihove svoje pesme "Čežnja"

Prvi singl “Midnight” obeležio je jul 2017. i njen veliki povratak, posle trogodišnje pauze. Usledili su hvaljeni singlovi “Selfish Love” i “Alone”, kao i saradnja sa čuvenim Sheeranom na emotivnoj baladi “Sam”, posvećenoj njenom suprugu, kojeg zna iz školskih dana.

Ljubitelji njene muzike imaće priliku u Beogradu da čuju te pesme, kao i ranije hitove, poput “Say You Love Me”, “Wildest Moments”, “Tough Love”, “Running”, “You & I (Forever)”, “Champagne Kisses”, “Devotion” i “If You’re Never Gonna Move”.

Inače, Jessie Ware već radi na novim pesmama i naglašava da je veoma zadovoljna kako one zvuče. Za nju je posebno važno to što zna da ono što stvara ima uticaj na veliki broj ljudi. Takođe, ima poruku i za nove umetnike, koji krče put ka vrhu: “Ne žurite, samo polako. Sarađujte!”.

Povezana vest:  Večeras u Areni muzički spektakl "Senzejšen"

Di-džej Marko Milosavljević nastupiće pre Jessie Ware sa specijalnim setom, kroz koji će se preplitati džez, soul i fank note. Poznat je kao strastveni kolekcionar ploča, koji ima pozamašnu zbirku vinila – kako elektronske muzike, tako i iz drugih žanrova, poput džeza, soula, fanka, diska i bugija. Kao veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, konstantno eksperimentiše i istražuje nove forme alternativne muzike.

Povezana vest:  Novi singl Lejdi Gage 16. maja

U karijeri dugoj preko 15 godina Marko je nastupao na najvećim festivalima i u klubovima širom Srbije i regiona, kao i u Evropi i Kanadi. Delio je scenu sa imenima kao što su izraelski džez velikan Avishai Cohen i detroitska fank ikona i bivši član kultnog benda “Funkadelic” Amp Fiddler. Nastupio je i na koncertu predvodnika svetske elektronske scene Jeff Mills i Simfonijskog orkestra RTS-a.

Karte za beogradski koncert Jessie Ware mogu da se nabave putem “Eventim” i “Gigs Tix” prodajnih mreža, po promo ceni od 2190 dinara za parter i 2790 dinara za VIP tribinu.