Luka Šulić Stjepan Hauser, poznatiji kao 2CELLOS, ove jeseni, objaviće svoj novi studijski album, Let There Be Cello (Sony Music Masterworks/Menart). Nakon albuma Score (2017), na kome se duo „dohvatio“ kultnih filmskih kompozicija, Let There Be Cello će istraživati širi i raznovrsniji katalog u kome će akcenat  biti na njihovom izvođenju koje uvek probija granice.

„Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama“ govore 2CELLOS,“ovaj album to i pokazuje. Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do bezvremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Ovaj album nudi puno toga, uključujući I našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo“

Povezana vest:  Sassjin album „Taktički praktično" digitalno dostupan od ponoći!

Let There Be Cello koproducirali su Šulić i Hauser, zajedno sa Filipom Vidovićem, a kolekciju pesama uključuju i dve vrsne obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – Ed Sheeranovu  „Perfect“ i „Despacito“ Luisa Fonsija, omiljeni spot 2CELLOS fanova, koji je ukupno prikupio preko 30 miliona pregleda na njihovom You Tube kanalu. Poznato je da Luka I Stjepan jako vole dobru gitarsku muziku, pa će se na novom albumu naći I obrada kultne  „Eye of the Tiger“ grupe Survivor kao i neprevaziđeni hit grupe  The White Stripes’  „Seven Nation Army,“ koji su kao duo premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini. Nove visine u njihovom viđenju sviranja čela, donose obradama proslavljenih klasika poput  „Imagine“  Johna Lennona, „Hallelujah“ Leonarda Cohena ali i u nikada pre izvođenim, njihovim originalnim kompozicijama,  „Concept2,“ „Cadenza“) koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju 2Cellos.

Povezana vest:  Frenka Oušna tužio producent

Da bi fanovima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, 2CELLOS su danas objavili njihovu izdanje Vivaldijeve „Oluje“(„Četiri godišnja doba:Leto“). Spot za pesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama i gromovima i kišom, a dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji 

„Volimo dramu kod Vivaldija. Zato smo želeli da donesemo 2CELLOS oluju u jedno od njegovih najpoznatijih radova“,objašnjavaju 2CELLOS i dodaju:“Trebala nam je odgovarajuća dramatična I prelepa lokacija za video spot I našli smo takvu, blizu Pule. Ovde je leto, ali oluja stiže“.

Povezana vest:  Anketa muzičkog časopisa Rolling Stone: Metallica je najveći metalbend svih vremena

Pogledajte kako 2CELLOS izvode VIVALDIJEVU „OLUJU“ :

2CELLOS dolaze u Beograd, gde će 08.septembra održati veliki koncert na otvorenom, na Kalemegdanu, gde će i premijerno izvesti neke od pesama sa novog albuma. Karte su prodaji u sistemu Eventim.