Proslavljeni violinista Nemanja Radulović, predstavlja svoje deseto diskografsko izdanje koje je pripremao više od dve godine.

Kako je i sam Nemanja objasnio, za njega je sve na ovom izdanju bajka – repertoar, muzičari, mesta na kojima su snimali, svi ljudi koji su radili na ovom projektu. Na izdanju su dela jermenskog kompozitora Hačaturjana, kao i „Šeherezada“ u sjajnom aranžmanu Aleksandra Sedlara. Inače, tu verziju je beogradska publika imala priliku ekskluzivno da čuje početkom godine na Kolarcu.

Povezana vest:  Otvoren konkurs za World Music izvođače u okviru projekta „MOST

„Ova verzija je veoma dragocena za mene zbog radnog procesa sa Sedlarom i „Double Sens-om“. Svih 16 muzičara bili su uključeni i vrlo kreativni sa idejama. Sedlar je kompozitor, aranžer, ali i perkusionista na ovom albumu. Njegov način stvaranja muzike je bezvremenski, inteligentan, pun života, bez granica. Na albumu su još dva njegova dela, u orijentalnom i tradicionalnom stilu: „Savčo 3“ i „Turska“, izjavio je Nemanja.

Preuzmi, slušaj i dodaj „Baïka“ na svoje plejliste!

Povezana vest:  Novi album reperke Iv u martu 2011.

„Album se zove „Baïka“, baš na našem jeziku, zato što za mene bajka ima više značenja – to je priča, imaginacija, saradnja sa ljudima koje poštujem i koje volim. A i sama muzika je bajkovita! Hačaturjanov koncert apsolutno može da se stavi u neku dečju priču ili da se napravi film sa tom muzikom. Sećam se da sam u detinjstvu voleo da gledam ruske bajke, koje su se emitovale na RTS-u. Sećam se „Snežne kraljice“, prokomentarisao je Nemanja.

Povezana vest:  Rijana 1. avgusta 2013. u Kombank Areni?!

Izdanje „Baïka“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/NemanjaRBaika