Grupa Lexington počela je sa radom 2004. godine u Beogradu. Simbolika naziva Lexington je u glamuru, eleganciji i ozbiljnosti što je i bio razlog da grupa nosi ovakvo ime, a ono ujedno oslikava i imidž benda. Interesantno je da je svoj prvi nastup imali u istoimenom lokalu.

Nakon nekoliko godina stvaranja i bezuslovnog ulaganja, sve popularnija mlada grupa Lexington izdala je svoj prvi album Kako je tako je koji sadrži 12 pesama, za izdavačku kuću City records.

Povezana vest:  Konačno svi na Warrior’s Dance Festivalu!

Za vrlo kratko vreme, pesma sa istoimenog albuma Kako je tako je, za koju je napravljen i visokobudžetni spot postala je apsolutni hit kako na radio i TV stanicama, tako i u klubovima.

Za pesmu koja je otpevana u duetu sa poznatim kompozitorom i tekstopiscem, Banetom Opačićem Da me malo hoće takođe je urađen spot visoke produkcije, a na prestižnom Radijskom festivalu 2010, grupa Lexington se kao izvođač pesme našla rame uz rame sa najvećim zvezdama muzičke scene.

Povezana vest:  Džastin Biber traži od fanova da podrže pesmu u dobrotvorne svrhe

Grupa Lexington se izdvaja kao jedan od najperspektivnijih sastava u Srbiji, a saradnju su ostvarili sa najeminentnijim muzičarima i autorima iz regiona.

Momci iz Beograda imaju velike ambicije, a za uspeh će nastaviti da se bore dobrom pesmom i kvalitetnim pop zvukom.

PHOTO: Miloš Nadaždin