Najveća italijanska pop zvezda današnjice EROS RAMAZZOTTI ovog februara kreće na veliku svetsku „Vita Ce N’è“ turneju kojom promoviše svoj istoimeni najnovji album. Na veliko zadovoljstvo brojnih fanova u Srbiji, ta turneja će ga dovesti ponovo i u Beograd, u Štark arenu 24. septembra!

Album „Vita Ce N’è“ objavljen je u novembru prošle godine a i stovremeno sa najavom novog izdanja, došla je i najava velike svetske „Vita Ce N’è“ turneje koja će Erosa odvesti na pet kontinenata i u preko 30 zemalja u kojima će održati više od 95 koncerata. Zvanični početak turneje zakazan je za 17.februar u Minhenu. No, nije slučajno, a svakako je veoma simbolično što je Eros rešio da nulti datum ove turneje bude baš 14.februar, Dan zaljubljenih. Spektakularnim nastupom u Montovi, punim ljubavi i predivnih pesama koje njegova publika voli, Eros Ramacoti započeo je svoju istorijsku „Vita Ce N’è“ turneju!

„Nije slučajno da ova turneja počinje baš na Dan zaljubljenih“ rečeno je na press konferenciji održanoj u Štark Areni povodom početka ove turneje: „Eros je izvođač kojeg znamo i volimo skoro 4 decenije, sledeće godine obeležiće 35 godina od prvog albuma, ali od samog početka, i od toga ne odustaje – ljubav, pozitivne emocije i pozitivne poruke su ono što ga vodi i što je verovatno i dovelo do toga da toliko dugo traje i da je sa svojih 55 godina toliko uspešan i voljen u svetu“

Povezana vest:  JELENA ROZGA SUTRA U PODNE PREDSTAVLJA NOVU PESMU

Iako nije bio siguran da li da uopšte više izdaje albume, jer nije želeo da snima „samo da bi snimao“ a nije želeo da živi od stare slave, uspeo je da stvori album za sva vremena, koji će se slušati i tri decenije kasnije. „Vita Ce N’è“ je za njega novi početak. U Beogradu ćemo gledati izvođača koji uz svoje veliko ime, iskustvo i sada već status legende, donosi u Štark Arenu i jednu novu priču i novu energiju.

„Nastupio je na Sanremu i ove godine, sa Luisom Fonsijem. Taj nastup bio je najgledaniji te večeri i to nije slučajno. On je naše srce i naš ponos u svetu“ rekla je na press konferenciji Sara Gigante, direktorka Charm Music Serbia, koncertne agencije koja Erosa i dovodi u Beograd: „I u Italiji kao i nažalost svuda u svetu, sada postoji talas neke muzike na koju nismo ponosni, to je neka jeftina produkcija, vulgarni tekstovi… ali Eros uvek pobeđuje ljubavlju!“

Ove godine obeležava se 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Rima i tim povodom će u toku cele godine biti organizovana i različita kulturna dešavanja kojima će se proslaviti ova višedecenijska saradnja. „Kada neki tako veliki izvođač izabere da dođe baš u Beograd, to je za nas velika čast, ali mislim da je to važno i za Beograd. Saradnja između Srbije i Italije na svim nivoima, traje već dugo. Ali muzika koja nas povezuje je takođe uvek bila važna“ izjavio je gospodin Davide Scalmani, direktor italijanskog Instituta za kulturu u Beogradu: „Eros je jedan od onih pop umetnika koji je priznat u celom svetu, velika nam je čast što možemo da predstavimo muzičara koji na najbolji način predstavlja našu muziku. Ove godine slavimo 140 godina saradnje i možemo slobodno da kažemo da je Eros najbolji ambasador naše proslave.“

Povezana vest:  Džastin Biber uveren da će se pomiriti sa Selenom Gomez

Od Erosa Ramazzottija se 24.septembra očekuje spektakl, pa nije slučajno i da je kao mesto održavanja ovog koncerta izabrana baš Štark Arena. Tim povodom, prisutnima na press konferenciji obratio se i direktor ove institucije Goran Grbović. „Taj vremeplov koji smo svi mi prošli kada je italijanska muzika u pitanju, i moja generacija ali i mlađi, još od 85.godine i „Una Storia Importante“, preko „Cose De La Vita“ i drugih pa na kraju i „Vita Ce N’e“, dobio je jedan specifičan trijumf ovim koncertom“ rekao je Grbović i dodao: „Eros Ramazzotti je jedan od najboljih interpretatora, ne samo italijanske muzike, on je svetska zvezda. I taj muzički zagrljaj koji će on pružiti pre svega ženskom delu publike, biće nezaboravan. Mi ćemo se kao domaćini potruditi da ga dočekamo onako kako on treba da bude dočekan – kao jedna istinska, velika, svetska zvezda“

Povezana vest:  Kreativni 12. Summer3p festival

Goran Grbović zahvalio se koncertnoj agenciji Charm Music Serbia što u Štark arenu dovodi jednog ovakvog izvođača i izrazio nadu da će se ta saradnja nastaviti u budućnosti. „Saradnja će se sigurno nastaviti i nakon Erosa, ali to su projekti o kojima ćemo tek pričati“ nadovezala se Sara Gigante i pozvala publiku da isprati i druge koncerte u organizaciji Charm Music Serbia, Still Corners 7. maja u Domu omladine Beograda kao i Dead Can Dance 28. juna u Sava Centru.

Eros Ramazzotti na ovu turneju sa sobom vodi i odličnu ekipu muzičara delom iz Italije a delom iz SAD. Na binu će sa njim Eric Moore (bubnjevi), Luca Scarpa i Giovanni Boscariol (klavijature), Corey Sanchez i Georgio Secco (gitare), Paolo Costa (bas), Scot Padock (saksofon) , Monica Hill, Christian Lavoro i Giorgia Galasso (prateći vokali). Pored pesama sa najnovijeg izdanja na set listi za turneju su i najveći hitovi iz njegove dugogodišnje karijere a vrlo verovatno će na svakom koncertu biti i interesantnih gostiju o kojima će tek biti reči.

„Eros Ramazzotti voli ovaj grad i tražio je da početak trećeg dela ove turneje bude baš u Beogradu“ reči su koje zaslužuju da Beograd ovakvom izvođaču uzvrati ljubav i zajedno sa njim učestvuje u spektaklu koji se sprema za 24. septembar u Štark areni!

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision i online na www.tickets.rs.