Beogradski bluz/rok bend BLUZ MAŠINA objavio je novi video za pesmu „Ibar vodo“. Pesma će se naći na predstojećem albumu benda čiji se izlazak očekuje ove godine. 


Pesma „Ibar vodo“ jedina je obrada sa drugog autorskog albuma benda Bluz mašina. Album je spreman ali je bend zbog personalnih promena morao njegovo objavljivanje da odloži za ovo proleće: „Po reakcijama sa naših koncerata znamo da publika željno iščekuje ovaj album“ kaže Ivan Milenković.

Povezana vest:  Beer Garden traje do 28. avgusta i donosi još brojne koncerte

Kompoziciju „Ibar vodo“ snimio je i producirao Sale Otašević u studiju Mašina 23 a vokalni ko-producent bio je Vladimir Janković Jet. Kao specijani gost u pesmi pojavljuje se Nikola Inić Inke (pocket trumpet).

Spojili smo ono što nam leži.. . Mi smo domaći bluz i rok bend. To je muzika koja je došla sa zapada a Ibar vodo je naš bluz koji samo mi iz ovih krajeva možemo da osetimo i razumemo na pravi način“ kaže Ivan Milenković i dodaje da je ova pesma nastala vrlo spontano, bez velikog planiranja: „To je nešto što se nalazi u svima nama koji smo rođeni i živimo na Balkanu. I Dragiša Nedović koji je napisao ovu pesmu je bio pod uticajima onih koji su bili pre njega. Na sličan način mi sa našim izrazom, nastavljamo tu vremensku vertikalu, prenosimo nasleđe dalje, najbolje što znamo i umemo.

Povezana vest:  Kolja i Grobovlasnici premijerno u Beogradu

Video spot za pesmu snimio je Bojan Stevanović  (Kan i Lingus studio) a montažu i režiju potpisuje Voxel Multimedia. „Trudili smo se da na jedan sveden način dočaramo atmosferu iz same pesme“ kaže bend i zahvaljuje se Bojanu Stevanoviću na produkciji, jer „trebalo je snimati po tom minusu…

Bend Bluz mašina za 2019.godinu ima u planu i dosta koncertnih aktivnosti kojima će promovisati novi album.  U narednom peridu možete ih videti u klubu Vox 23.februara, 22.marta su u klubu KB Požarevac, 29.marta u GKC Užice a dan kasnije nastupaju i u Bajinoj Bašti.

Povezana vest:  Ališa Kiz: Zaboravljam kako se pišu pesme