Vredelo je čekati! Posle tri godine koncertne pauze u prestonici, grupa Električni orgazam sviraće u Sali Amerikana u Domu omladine.

Poslednji album „Gde smo sad?“ objavljen je prošle godine. Publika je ovo izdanje dočekala sa neskrivenim simpatijama a kritika ga je ovenčala epitetom „najboljeg domaćeg rokenrol izdanja 2018.“. Sve vreme bend je koncertno aktivan i svirački superioran.

Grupa Električni orgazam vas poziva na beogradski koncert uz skriveni dragulj sa albuma „Gde smo sad?“, reč je o pesmi „Odvedi me do rupe“.

Povezana vest:  Nove dve pesme Nemog pesnika

Da podsetimo, „Gde smo sad?“ je dvanaesto studijsko izdanje benda, a naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi „Bio sam loš„, „Kamerom snimam sve„, „Istok zapad sever jug„, „Bila si kao san“ i naslovna numera „Gde smo sad?“. Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme, svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima… jer, kako Gile kaže, isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

Povezana vest:  Koncert Ane Bekute 19. oktobra

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: „Lišće prekriva Lisabon“ (1982), „Les Chansones Populaires“ (1983) i „Kako bubanj kaže“ (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile, dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice.

“Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja”, naveo je Gile i dodao: “Gde smo zaista sad je pitanje koje bi trebao svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor.”

Povezana vest:  Željko Joksimović pred doček u Kosovskoj Mitrovici: Čast mi je što ću biti uz srpski narod!

Električni orgazam će konačno, koncertno predstaviti album „Gde smo sad?“ 20. aprila u sali Amerikana (Dom omladine). Karte u prodaji na svim prodajnim mestima i na tickets.rs. a na sajtu www.mascom.rs imamo specijalnu ponudu ploča+karta i CD+karta.