Grupa Orthodox Celts će i ove godine sa svojom vernom publikom proslaviti Dan Svetog Patrika 17. marta u Domu omladine, kada će održati svoj 27. samostalni koncert u Beogradu. Ovime se nastavlja najduža muzička tradicija koja je zabeležena u srpskom rokenrolu – Celtsi su jedini bend koji, od svog nastanka, svake godine na isti dan održava koncert.

Poslednji album “Many Mouths Shut” je pored odličnih pesama, obeležio i veoma interesantan omot u stripu, koji je specijalno za Celtse uradio poznati Valter Venturi, što je bendu predstavljalo posebnu čast. Zato je ove godine naš najveći izdavač stripova “Veseli Četvrtak” odlučio da svi posetioci uz ulaznicu dobiju i strip.

Povezana vest:  Dupla MTV premijera – Kandžija i Magnifico

Dobra muzika oduvek je išla ruku pod ruku sa dobrim stripovima, a 17. marta imamo priliku da osvežimo saradnju ove dve umetnosti i zbližimo naše dve publike. Svi posetioci koncerta u Amerikani dvostruko će uživati, a nama je pripala velika čast da tom prilikom sarađujemo sa kultnim Keltima! Ova privilegija samo je još veća kad uzmemo u obzir da je Aca Seltik nedavno ovekovečen u epizodi Zagora, čime je ostvario svoj dečački san da postane junak iz stripa. Postoji li nešto što taj čovek ne može da uradi?“ svoje zadovoljstvo saradnjom izrazio je Dušan Mladenović, glavni urednik „Veselog Četvrtka“.

Povezana vest:  ROCKAWAY LAKE FESTIVAL 26. i 27. juna na Adi Ciganliji

Moju generaciju su, što se tiče pop kulture, dobrim delom obeležila Bonelijeva strip izdanja. Zato jednu od stvari, koje se ne mogu platiti, predstavlja naslovna ilustracija našeg poslednjeg albuma, koju je specijalno za Celtse uradio Valter Venturi, kao i moje pojavljivanje u jednoj epizodi. Zato za ovaj Dan Svetog Patrika, u saradnji sa prijateljima iz „Veselog Četvrtka“ i „Beogradske kulturne mreže“, uz ulaznicu poklanjamo strip. Neka samo jednog mladog čoveka time nateramo da se zainteresuje za strip, pa možemo reći da smo uspeli, jer borba za prave vrednosti mora biti neprekidna, pogotovo danas“ izjavio je Aca Seltik i zapitao se: „Kakav će biti ovogodišnji Dan Svetog Patrika? Zagorovski pravdoljubiv, Marti Misterijevski mističan, Mister Noovski šarmantan, Dilanovski zagonetan, Teks Vilerovski beskompromisan. Vidimo se 17. marta u Domu omladine!”

Povezana vest:  Veliki Brajan Adams dolazi u Beograd! Nastup slavne kanadske rok zvezde zakazan za 12. decembar u Štark Areni

Ulaznice za koncert po ceni od 1.000 dinara mogu se kupiti online i na svim prodajnim mestima DD Tickets, Ticket Vision i Felix Shop.

PHOTO: Uroš Vojinović