Prvo vinil izdanje u svojoj diskografiji grupa Kanda, Kodža i Nebojša obeležila je jučerašnjim koncertom u pozorištu Dadov. Nastup najavljivan kao „koncert na tajnoj lokaciji“ nedeljama je bio tema intriga po gradskim kuloarima. Događaj je bio prvenstveno namenjen najvećim fanovima KKN-a koji su, uz kupljenu ploču i kartu, dobili priliku da se druže sa članovima benda, dobiju autogram, slikaju se i na kraju prisustvuju koncertu.

U intimnom ambijentu pozorišta Dadov svirka Kande, Kodže i Nebojše počela je nešto posle 20 časova. Salom se prolomio rif koji nas je uveo u pesmu „Vera, nada, ljubav i stav“. Bend je napravio reprezentativni izbor pesama „Šafl“, „Jamajka„, „Deveti život“, „Letnji dan“, „Danas nebo silazi u grad“, „Lako polako„, „Misli dobro„, „Prekidi stvarnosti“, „Čoek ker„. Uz spontano obraćanje i komunikaciju sa publikom ceo ugođaj tokom koncerta isijavao je spontanošću koja inače prati događaje ovakve vrste. Prisutni su ovacijama pozdravljali svaki odsvirani ton, pružali ruke ka harizmatičnom Oliveru Nektarijeviću, na taj način iskazujući poverenje i razumevanje za svaki otpevani stih.

Povezana vest:  EXIT i Balkan Tube Fest udružili snage u velikoj regionalnoj kampanji #ShareLove

Veza koju publika ima sa KKN je fascinantna. Bez obzira na to iz kog perioda dolaze pesme i kojoj se generaciji obraćaju, ovaj bend svojim iskrenim, dubokim, životnim istinama dopire do svakog ko je spreman da je čuje, razume i reaguje. Odsvirane pesme sa novog albuma „Uskoro“ potvrdile su svu snagu ovog izdanja kao i reputaciju ploče koja će definitivno imati posebno mesto u novijoj istoriji srpskog rokenrola. Tu činjenicu potvrdilo je ultimativno izvođenje pesme „Tako volim da živim„, nezvanično najboljeg rok singla u prošloj godini kao i numere „SAT“, večite himne utehe svake generacije u svakoj prokockanoj deceniji.

Povezana vest:  Drake objavljuje novi singl

Nakon skoro dva sata, bend je priveo koncert kraju. Publika je na nogama, uz ovacije, aplauz i uzvike ispratila bend sa bine. Oliver se kratko zahvalio, poželeo svima dobro i obećao sledeći susret – uskoro. Ovakva vrsta događa je izuzetak u koncertnoj ponudi i pokazala se kao odličan način za ostvarivanje još direktnijeg kontakta sa publikom. Oni koji nisu uspeli da prisustvuju koncertu mogli su da prate lajv strim na našoj YouTube platformi. Nastup grupe Kanda, Kodža i Nebojša u kultnom pozorištu Dadov je definitivno koncert kom ćemo se često vraćati kao referentnom prestoničkom događaju.

Povezana vest:  Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu u Velikoj Britaniji

„Priča o albumu „Uskoro“ je priča o jednom gradu, ko zna kom, ko zna gde. Taj grad vas iskušava svojim lavirintima svaki put drugačijim, menja se kao stanje vašeg uma, klati okačen o nit iracionalnog koja sa vašom dušom postupa poput onog udica-struna-štap-čekrk mehanizma, izvlači vas svako malo napolje, dok se ne zagrcnete pred raskršćima postojanja. Tom gradu je stalo do vas više nego što mislite.“ (Zorica Kojić, dnevni list „Danas“)