Jedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005.godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod  nas. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019.godinu!

Garbage su Širli Menson, Djuk Erikson, Stivi Marker i Buč Vig. Zajedno nastupaju 25 godina. Do sada su prodali preko 17 miliona albuma i nastupali u preko 35 zemalja. Nakon što su se Buč, Djuk i Stivi okupili u Medisonu (Viskonsin) 1993.  i godinu dana kasnije  im se priključila Širli, 1995.godine izbacili su debi album „Garbage“  koji je prodat u preko 4 miliona primeraka. Njihov jedinstveni zvuk i provokativna vizuelna estetika izazvali su  veliku pažnju javnosti širom sveta i doneli im ogroman uspeh.

Povezana vest:  Miley Cyrus otkriva detalje o albumu na kom vredno radi

Drugi album benda, „Version 2.0“ (1998) takođe je prodat u preko 4 miliona primeraka, doživeo je velike uspehe na svetskim top listama ali i nekoliko nominacija za Grammy, uključujući i nominaciju za album godine.  Naredne godine bend je proveo na svetskoj turneji a vrhunac kampanje kojom su promovisali album bilo je i snimanje naslovne pesme za  film o Džejmsu Bondu „The World Is Not Enough“.

Nešto kasnije došli su i platinasti album „Beautiful Garbage“ (2001) a zatim i „Bleed Like Me“ (2005) a nakon sedmogodišnje pauze došlo je i peto studijsko izdanje „Not Your Kind of People“ (2012) koje se našlo na listi Top 50 albuma magazina Rolling Stone i nazvano je „alternativom svemu“ od strane prestižnog Pitchforka.  Dvadeset godina od svog debi izdanja proslavili su 2015.godine rasprodatom „20 Years Queer” turnejom.

Povezana vest:  Tužba protiv pevača Ne-Joa zbog odsustva za koncerta

Njihov najnoviji studijski album „Strange Little Birds“  objavljen 2016.godine, debitovao je na prvom mestu Bilbordovih Top Rock i Alternative Album lista, a bio je i na 14.mestu liste Billboard 200.

2017.godine objavili su i jako dobro prihvaćenu i čitanu autobiografiju „This Is The Noise That Keeps Me Awake“ koju je priredio Džejson Koen i za koju je svaki član grupe napisao deo priče, a odmah zatim krenuli i na zajedničku turneju po Severnoj Americi sa legendarnom grupom Blondie.

Veći deo prošle godine proveli su na turneji po Evropi, Severnoj Americi i Meksiku proslavljajući 20 godina od svog drugog izdanja „Version 2.0“.   Trenutno rade na novom, sedmom albumu koji bi trebalo da završe do kraja ove godine.

Povezana vest:  Počeo 27. džez festival Nišvil

Nakon mnogo godina iščekivanja, Garbage je uvrstio i Beograd na listu datuma za 2019.godinu. Budite i vi  budni uz „buku“ koju nam donosi ovaj legendarni američki bend, dođite na Bazene „11.april“ 28.juna!

Early bird ulaznice za koncert grupe Garbage po ceni od 2500 RSD u prodaji su do 31.marta ili do isteka zaliha. Nakon toga, regularna cena ulaznice za koncert iznosiće 2900 RSD. Dostupne su na prodajnim mestima Ticket Vision i online na www.tickets.rs

Organizator koncerta: Charm Music Serbia