Fran Perea predstavlja „Reč putuje”na koncertima u Srbiji

///Fran Perea predstavlja „Reč putuje”na koncertima u Srbiji

Fran Perea predstavlja „Reč putuje”na koncertima u Srbiji

Fran Perea predstaviće svoj projekat „Reč putuje” (Viaja la palabra) na dva koncerta, 23. maja u Novom Sadu (Studio M) i 25. maja u Beogradu (Kolarac) – dve noći koje obećavaju da će biti posebne. Ulaznice su već puštene u prodaju:

Novi Sad: http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/2679-viaja-la-palabra

Beograd: http://www.kolarac.rs/koncerti-lat/fran-perea-subota-25-5-2019-u-20-sati-velika-dvorana/?lang=hr

Španski muzičar i glumac, veoma poznat u Srbiji po svojoj ulozi Markosa Serana u seriji „Porodica Serano” (‘Los Serrano’), vraća se sa svojom muzikom uz podršku Instituta Servantes (Instituto Cervantes) i Acción Cultural Española (AC/E). Ovu posetu Frana Peree organizuje Udruženje profesora španskog jezika u Srbiji (Asociación de Profesores de Español en Serbia). Ovaj projekat ima za cilj da podstakne učenje i upotrebu španskog jezika putem muzike. Perea je već predstavio najavu ovog projekta 2018. godine na dva rasprodata koncerta u Srbiji.

Povezana vest:  Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Lena Kovačević u Mikseru

Disk „Reč putuje” (Viaja la palabra) sadrži deset kompozicija koje predstavljaju zrelost jednog umetnika koji je zašao u četrdesete i koji je posvetio ove godine muzičke pauze dubokom razvoju sebe kao glumca, reditelja i ambasadora kulture preko svojih brojnih pozorišnih i televizijskih projekata.

Album iznenađuje znane i neznane koji otkrivaju novog muzičara udaljenog od nekadašnjeg imidža. „Reč putuje” pravi je odraz kreativne slobode u kojoj se uticaji i životno iskustvo Frana Peree ogledaju u kompozicijama jako dubokih emocija po ugledu na nacionalne i američke kantautore sedamdesetih godina, sa vrlo ličnim prizvukom i korenima folka i mediterana.

Povezana vest:  Pit Doherti novčano kažnjen zbog droge u džepu

U Novom Sadu publika će moći da uživa u koncertu u nešto intimnijem obliku, u kojem će Fran svirati gitaru i kahon, u društvu Viktora Elijasa (klavijaturista poznat kao Gilje iz serije „Porodica Serano”) i producenta albuma, Alfonsa Samosa, koji će svirati gitaru.

U Beogradu će biti prisutan ceo bend. Snaga muzike i poezije u pesmama koje je iskomponovao Fran Perea oživeće u formi kaligrafije, ručnog rada dizajnera Markusa Karusa u jedinstvenom i neponovljivom spektaklu.

Povezana vest:  EXIT fanovima daje priliku da svaku petu ulaznicu dobiju na poklon!

U ovom projektu širenja španskog jezika, muzika ne dolazi sama: „Reč putuje” (Viaja la palabra) nadilazi svoj muzički oblik. Ovo je multimedijalni projekat koji objedinjuje širenje španskog jezika u inostranstvu i istoimenu knjigu. U tom delu, Fran Perea okuplja tekstove svojih pesama, proces stvaranja svake od njih, njegove doživljaje i razmišljanja o životnim i umetničkim nedoumicama. Delo je poslužilo i kao skup određenih epizoda iz njegove karijere i privatnog života.

PHOTO:  Instagram

By | 2019-05-14T09:12:54+00:00 maj 14th, 2019|Muzika|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.